Na turniru nastupilo 15 klubova

Veterani Partizana najbolji u Banjaluci

  • 16.11.2019. 19:42

Vaterpolo klub Incel, okupio je veterane ovog sporta iz 15 klubova koji su u Banjaluku pristigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Na kraju dvodnevnog takmičenja, prvog mjesta domogli su se vaterpolisti beogradskog Partizana, koji su finalu, rezultatom 3-2 savladali splitski Stari As, kojem u borbi za trofej nije pomogao ni nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Slavko Letica. 

"Ovaj put su pobijedili oni drugi put ćemo mi. Stalno se borimo, na svakom turniru. Najbitnije je da se dobro družimo. Prekrasno nam je u Banjaluci, ne samo ovdje u bazenu nego i u gradu i noćnom životu", rekao je Letica.

A iz Partizana poručuju da su zadovoljni nastupom u Banjaluci gdje su se odlično proveli.

"Turnir je sjajan, odavno nisam vidio ovoliki broj ekipa na jednom mjestu. Okupljamo se pet, šest puta godišnje i ovo je već preraslo u druženje. Možda je to nekima čudno što se ljudi iz bivše Jugoslavije ovako druže, ali tu smo da to ispravimo", rekao je Mladen Manojlović iz Partizana.

Letica je u karijeri igrao na najvišem na nivou. Sa Hrvatskom je 1999. godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Firenci. Po završetku karijere nije imao dodira sa vaterpolom, ali bez najveće ljubavi ipak nije mogao.

"Nakon profesionalne karijere šest godina nisam igrao, niti sam gledao vaterpolo. Onda sam sa prijateljima odlučio da osnujem ovaj klub i sada igramo i družimo se na ovakvim turnirima. Smatram da je ovo odlična stvar, naročito za zdravlje što je najbitnije", rekao je Letica. 

Organizaciju turnira hvale svi učesnici pa su i sami domaći zadovoljni urađenim. Vaterpolo klub Incel odradio je veliki posao, a dio ekipe bio je i snimatelj ATV-a Ivan Kolak.

"Na sportskoj bazi organizovali smo ovaj turnir. Skupilo se 15 ekipa što naš turnir čini najmasovnijim u bivšoj Jugoslaviji. Svi su nasmijani i zadovoljni tako da ni mi ne možemo tražiti više", rekao je Kolak. 

Slavljem vaterpolista Partizana završen je dvodnevni program, bez razmišljanja, sve ekipe najavljuju povratak u Banjaluku naredne godine. 
 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.