NBA liga

Vestbruk sačuvao Oklahomu, Boston na korak do polufinala Istoka VIDEO

  • 20.04.2019. 08:13

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobijedili su Portland rezultatom 120:108 i smanjili na 2-1 u četvrtfinalu Zapadne konferencije. Na Istoku je Toronto napravio "brejk" u Orlandu (98:93), dok je Boston slavio u Indijani sa 104:96 i poveo 3-0 u pobjedama.

Tander je uspio da zaustavi zahuktale Trejl Blejzerse, najviše zahvaljujući odličnom igrom u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sredinom druge dionice domaćin je preuzeo inicijativu i do kraja susreta nije ispuštao prednost.

Rasel Vestbruk predvodio je svoj tim sa 33 poena, pet skokova i 11 asistencija, a najbolje ga je pratio Pol Džordž sa 22 poena, uz po šest skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Demijen Lilard je bio najefikasniji sa 32 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok je Si Džej Mekalum postigao 21 poen, uz po sedam skokova i asistencija.

Četvrti meč takođe je na programu u Oklahomi u noći između nedjelje na ponedjeljak.

"Brejk" u Orlandu mogao bi Torontu da donese plasman u polufinale Istočne konferencije, pošto je tako kanadski klub vratio seriju u normalu i poveo 2-1.

Reptorsi su dozvolili protivniku da se rezultatski vrati sredinom trećeg kvartala, ali su tada vezali 16 uzastopnih poena i riješili pitanje pobjednika.

Najzaslužniji za trijumf Toronta bio je Paskal Siakam, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Ubacio je 30 poena i uhvatio 11 lopti. Dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova zabilježio je Kavaj Lenard, kao i Kajl Lauri (12 poena i 11 asistencija).

Kod Medžika se istakao Terens Ros sa 24 poena, dva više od Nikole Vučevića, koji je pri tom imao i 14 skokova, šest asistencija i tri blokade.

Četvrti meč na programu je u noći između nedjelje na ponedjeljak.

Priliku da prvi prođe u polufinale imaće Boston, koji vodi 3-0 u pobjedama protiv Pejsersa.

Od samog početka gosti su u Indijanapolisu nametnuli svoj tempo i prvih 12 minuta riješili u svoju korist, rezultatom 41:28. Tada je bilo jasno da žele pobjedu, ali se domaćin vratio u egal do poluvremena.

Ipak, iskustvo i kvalitet su bili na strani Seltiksa i već za nekoliko dana će imati priliku da ovjere prolaz dalje.

Kod pobjednika Džejlen Braun bio je najefikasniji sa 23 poena. Kajri Irving imao je 19 poena, 10 asistencija i pet skokova, dok je Tejtum meč završio sa 18 poena.

Pejsersi nisu imali previše raspoloženih igrača – najbolji je bio Tajrik Evans sa 19 poena, četiri više od Bojana Bogdanovića.

Rezultati:

Orlando Medžik – Toronto Reptors 93:98
Indijana Pejsers – Boston Seltiks 96:104
Oklahoma Siti Tander – Portland Trejl Blejzers 120:108

Тагови: