NBA liga

Vestbruk kod Hardena u Hjustonu, Pol u Oklahomi

  • 12.07.2019. 09:08

Oklahoma je pristala da trejduje Rasela Vestbruka u Hjuston, dok će Kris Pol, zasad, postati košarkaš Tandera, prenosi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Vestbruk će se tako pridružiti svom nekadašnjem saigraču iz Oklahome Džejmsu Hardenu i oformiti još jedan pakleni duo u NBA.

Ovog ljeta, već smo vidjeli kako se Irving i Durent udružuju u Bruklinu, Džordž i Lenard u Klipersima, LeBron Džejms i Entoni Dejvis u Lejkersima, a sada će i Hjuston imati tandem iz snova.

U pomenutom trejdu, Kris Pol će otići u Oklahomu, koja će dobiti i pikove u prvoj rundi drafta 2024. i 2026.

Ovo je, slobodno se može reći, kraj jedne ere u Oklahomi. Vestbruk je izabran kao četvrti pik na draftu 2008. godine, a igrajući za Tandere, osam puta je stizao do Ol Stara, prije dvije godine bio je najkorisniji igrač lige, a ispisao je istoriju ostvarivši tripl-dabl u prosjeku, i to u dvije sezone zaredom.

U karijeri je odigrao 821 meč za Oklahomu, uz prosjek od 23 poena, 8.4 asistencija i sedam skokova po utakmici. 

Zabilježio je i 98 nastupa u plej-ofu, najviše 2012, kada je tim stigao do velikog finala sa Majamijem. Dio tog tima bio je i Harden, koji je sa Vestbrukom igrao zajedno tri sezone.

Još uveijk nije izvjesno da li će Kris Pol ostati u Oklahomi, ili će preći u Majami. Njegov agent bi u narednim danima trebalo da razgovara sa upravom tima na ovu temu.

Тагови: