Verder izborio ostanak u Bundes ligi, Pizaro završio karijeru

  • 06.07.2020. 22:51

Fudbaleri Verdera iz Bremena će i naredne sezone igrati u elitnom rangu njemačkog fudbala - Bundesligi.

Nakon što su u prvom susretu plej-ofa u Bremenu odigrali neriješeno protiv Hajdenhajma rezultatom 0:0, u ponedjeljak su revaš meču također nije bilo pobjednika, ali je rezultat glasio 2:2 i Verder je zbog  pravila pogodaka u gostima ostao u ligi.

Verder je poveo već u 3. minutu kada je nespretni defanzivac domaće ekipe Norman Teuerkauf postigao spektakularan autogol. Lijevi bek Hajdenhajma je pokušao na ivici kaznenog prostora izbiti loptu u korner, ali zakucao je loptu u same rašlje svog gola.

Hajdenhajm je pokušao stići do izjednačenja, imao je nekoliko dobrih šansi, a potom je u 85. minutu i uspio u tome.

Tobias Mor je šutirao silovito sa 20 metara i pogodio okvir gola, lopta se odbila do Tima Klajndiensta koji je pospremio u prazan gol za 1:1, ali više od toga domaća ekipa nije mogla učiniti.

U posljednjim sekundama susreta vidjeli smo još dva pogotka. Najprije je u 90+4. minutu nakon nove velike greške Teuerkaufa Fin Bartels je asistirao Ludvigu Augustinsonu koji pogađa za 2:1, a potom je u 90+7. minutu Klajndienst iz penala postavio konačnih 2:2.

Ovaj susret je označio i kraj bogate karijere legendarnog Klaudija Pizara.

Četrdesetjednogodišnji Peruanac, koji je u dresu Verdera zabio 152 gola na 320 utakmica, je ove sezone sa dva gola pomogao ekipi da izbori opstanak, ali susrete plej-ofa je odgledao sa klupe za rezervne igrače.