Niko Kovač na izlaznim vratima

Venger bi mogao na klupu Bajerna

  • 29.11.2018. 16:59

Njemački mediji, među kojima prednjače "Kicker" i "Bild", posljednjih dana tvrde da je Bajernova uprava otpočela pregovore s Arsenom Vengerom, prvim kandidatom za Kovačevog potencijalnog nasljednika.

"Vengerovo ime najčešće se spominje u internoj klupskoj komunikaciji, a Bajern Minhen već je neko vrijeme u kontaktu s Arsenalovim bivšim trenerom", prije neki dan je pisao "Bild". 

Prema "Bildovim" tvrdnjama, protekle subote na utakmici Bajern Minhena i Fortune viđen je zastupnik Arsena Vengera.

Na novinarska pitanja hoće li biti na tribinama Alijanc arene u vrijeme već odigrane utakmice Bajern Minhena i Benfike (5:1), Arsen Venger odgovorio je diplomatski. 

"Gledaću meč Pariz Sen Žermena i Liverpula" poručio je na nedavnom trenerskom seminaru u Francuskoj i istaknuo kako ne želi raspravljati o svojoj budućnosti.

Tek je priznao da planira nastaviti trenersku karijeru.

"I dalje imam određene snove. Ne, još se nisam penzionisao" rekao je 69-godišnji Francuz i ipak djelimično progovorio o svojim planovima.

"Nekoliko je načina na koje možete raditi kao trener. Mogu trenirati i mlade igrače. Međutim, i dalje sam u formi za najveće izazove. Budući da sam tokom karijere stekao mnogo iskustva, željan sam ga dijeliti i dalje. Dijeljenje znanja osnova je života", istakao je Arsen Venger.

Тагови: