U Banjaluci se ponovo igra ragbi

Veliki planovi za sport snage i izdržljivosti

  • 30.06.2019. 19:47

U Banjaluci su nekada postojala dva ragbi kluba, a na temeljima jednog od njih danas egzistira ragbi klub Borac. Iako je još u procesu registracija kluba, tim je formiran. U klubu sa nestrpljenjem čekaju zvaničnu potvrdu, kako bi krenuli u promociju i širenje ragbija kod nas. 

"Ima ovdje par igrača koji su ranije debitovali za Bijele zečeve, prošlom ragbi klubu. Vodimo treninge, momci su zainteresovani za novi sport. Ovo je zapravo muški sport, gdje dominira snaga i izdržljivost. U narednom periodu se nadam još većem odzivu na treninzima, samim tim i da ćemo imati više utakmica", rekao je igrač i trener ragbi kluba Borac Nedeljko Suvajčević.

Jednu su odigrali protiv ragbista iz Tivta, povodom obilježavanja Vidovdana. I dok čekaju da klub i zvanično zaživi, u Borcu ne gube vrijeme, već kuju velike planove. 

"Da već sledeće godine se uključimo u Balkansku superligu, i ovdje, na ovim terenima, možemo da očekujemo Crvenu zvezdu, Partizan, Dorćol, čak i neke italijanske i grčke klubove. Isto tako planiramo da se uključimo u ligu Srbije i kup Srbije, te da probamo i na domaćoj sceni da napravimo još par klubova", istakao je Lazar Karalić, ragbi klub Borac.

Time bi se stekli uslovi za formiranje lige Republike Srpske, ali i BiH, a Karalić je uvjeren da bi kroz koju godinu, uz adekvatnu pomoć, ragbi mogao da stane rame uz rame sa drugim sportovima. Već su razvili i strategiju kako popularizovati ragbi kod nas, pa od nove školske godine planiraju da ragbi prezentuju u školama. Za sada se finansiraju od članarina, a po okončanju procesa registracije kluba očekuju veću pomoć, koju su već dobili od Grada Banjaluka i Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)