Pripreme FK Borca na Zlatiboru

Veliki izazov pred Markovićem i Bosančićem

  • 02.07.2019. 19:41

Tandem fudbalera koji je došao iz gradskog rivala Željezničara već se privikao na novi klub. Marković i Bosančić napravili su korak naprijed u karijeri. Igraće Premijer ligu BiH i uglas kažu, veliki izazov je pred nama. Marković je bio najbolji strijelac prvenstva Repulike Srpske, a nerijetko mu je Bosančić pakovao prilike za gol.

Olakšica mi je to što i ovdje imam Bosančića. Dobri smo prijatelji, družimo se, a i na terenu odlično sarađujemo – rekao je Bojan Marković.

To nam je potvrdio i Dejan Bosančić.

"Važno mi je što je Marka sa mnom. Sa njim sam se najviše družio u Željezničaru, cimeri smo ovdje na Zlatiboru i to je sjajno," dodao je Bosančić.

I jedan i drugi ističu da im je privikavanje na novu sredinu lakše zbog trenera Branislava Krunića. Sa njim su sarađivali u Željezničaru i naviknuti su na način rada. 

"Odgovara mi što ponovo sarađujem sa Krunićem. Rad je drugačiji u odnosu na prošlu sezonu kada sam bio kod Zorana Ćurguza. Krunić forsira napadački stil i igru na gol više," dodao je Bosančić.

Njegov saigrač, Marković, bio je najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske. Cifru od 15 golova neće biti lako dostići.

"Najvažnije mi je da Borac ostvari dobar plasman, ako budemo mogli da uđemo među četiri najbolja tima i izborimo Evropu. Bio sam najbolji golgeter Prve lige, ali sada će biti mnogo teže. Očekuje me naporan rad kako bih to ponovio," rekao je Marković.

Marković je cijelu karijeru proveo na poziciji centralnog napadača, ali je prošle sezone kod Zorana Ćurguza igrao po strani. Krunić nema dilemu, Marković je čist golgeter.

Markovića vidim samo kao centralnog napadača, jer igrač koji daje toliko golova mora da igra na tom mjestu. Obojicu dobro poznajem, trenirao sam ih tri godine. Imaju kvalitet i drago mi je što su u Borcu. Ovdje imaju mogućnost da se dodatno afirmišu i napreduju. Na njima je da rade i da dokažu svoj kvalitet," rekao je Krunić.

Pred ovim mladim fudbalerima je veliki izazov. Poručuju da su spremni za Premijer ligu i iskorak u svojim karijerama. Golove i asistencije nisu mogli da obećaju. Kako kažu, važnije im je da Borac ima dobru sezonu, a ako i oni budu tome doprinijeli dobrim partijama, biće idealno.