Kraj za "Delfine"

Vaterpolisti Srbije ispali u četvrtfinalu SP

  • 23.07.2019. 08:39

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kvangdžuu.

Podmlađeni tim Dejana Savića, bez Filipa Filipovića, braće Pijetlović, Andrije Prlainovića, obojice Mitrovića ipak nije uspio da ponovi igru od prije nekoliko dana i parira znatno iskusnijem rivalu.

Srbija je loše ušla u meč, Španci brzo stižu do dva gola prednosti, ali krajem prve četvrtine Strahinja Rašović najavljuje buđenje "delfina".

Međutim, dogodilo se upravo suprotno, napad je djelovao nemoćno, odbrana neorganizovano, često su kasnili srpski igrači, a ni golman Rističević nije bio na nivou iz pretohdnih mečeva, posebno sa Grčkom (16 odbrana).

Uz sve to, Srbiji nije "legao" ni sudijski kriterijum, Španci su bukvalno u svakom napadu imali igrača više i to su maksimalno koristili, pa su serijom 4:0 stekli ogromnih pet golova prednosti.

Rašović i Jakšić vraćaju Srbiju u život sa dva gola do poluvremena, tim Srbije se dodatno raspucao u trećem kvartalu, ali Španci nisu popuštali već su na svaki gol odgovarali istom mjerom.

Vico u završnici perioda smanjuje na -3, Srbija popravlja odbranu u odlučujućoj četvrtini i dolazi u priliku da se vrati u egal, ali previše su grešili vaterpolisti u napadu pa su tu priliku ispustili.

Španija će u polufinalu igrati s boljim iz duela između Hrvatske i Njemačke. U preostalim četvrtfinalima igraju Mađarska – Australija i Italija – Grčka.

Srbija će igrati za plasman od 5. do 9. mjesta. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)