Novi trofej

Vaterpolisti Banjaluke nakon titule očekuju nastup u Len kupu

20:14, 16.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Treća uzastopna titula za banjalučke vaterpoliste govori u prilog dominaciji u BiH.

Novim peharom izboren je povratak na evropsku scenu, a da bi Banja Luka zaigrala međunarodno takmičenje potrebna je veća podrška. Kotizacija za Len kup iznosi 4.500 evra, a čelnici kluba potrudiće se da kvalifikacioni turnir ponovo dovedu u Banjaluku, baš kao što je to bilo prošle godine. Izlazak u Evropu bio bi neprocjenjivo iskustvo za igrače.

"Naši planovi su da igramo Len kup. Prošle godine igrali smo sa velikim ekipama kao što su Sintez Kazanj i ekipa iz Budimpešte. Oni imaju velike igrače. Svaki izazov ćemo prihvatiti, želimo da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona i Drugu regionalnu ligu", rekao je Srđan Stevandić, član Vaterpolo kluba Banjaluka.

Trebali bi igrati Len kup ako se prikupe sredstva. To je veliki pomak za vaterpolo i grad, jer se tako promoviše Banja Luka u Evropi ističe Milovanović.

Banjalučani se ovdje ne zaustavljaju. Takmičenje u Prvoj B ligi Srbije donijelo im je kvalitetne utakmice i kako kažu, pomoglo im da lakše prođu kroz prvenstvo BiH. Nadaju se da će jednog dana i na višem niovu biti ovako dominantni.

"Mnogo iskustva pokupili smo od drugara iz Srbije. Rezultat govori da smo bili ubjedljiv u BiH. Nemamo pravog rivala ovdje, nadamo se da će tako jednog dana biti i u Srbiji", dodao je Stevandić.

Vaterpolisti sada idu na zasluženi odmor. Riznica trofeja bogatija je za još jedan pehar i teško će neka ekipa zaustaviti dominaciju Banjalučana u BiH.