Ovečkin konačno prvak

Vašington Kapitalsi osvojili Stenli kup

  • 08.06.2018. 10:53

Hokejaši Vašington Kapitalsa pobijedili su Vegas Golden Najtse sa 4:3 i brejkom na gostujućem terenu osvojili Stenli kup namijenjen šampionu NHL lige.

Oni su pobijedili Vegas poslije pet utakmica, a kapiten, Rus Aleks Ovečkin podigao je trofej prvaka SAD poslije mnoštva individualnih nagrada.

Prva trećina je protekla bez golova, da bi u sedmom minutu druge Jakub Vrana iz kontre dao smijestio pak u gol za 1:0 u korist Kapitalsa.

Izjednačio je Nejt Šmit. ali je ekspresno odgovorio spomenuti Ovečkin za 2:1 i pojedinačni rekord Kapitalsa u plej-ofu jer je Ovečkin do tog trenutka imao 15 golova na svom kontu. 

Slavlje su mogli da mu pokvare Dejvid Peron i Rajli Smit golovima za 3:2 u korist Vegasa, ali je Vašington uspio da napravi preokret. 

Prvo je Devante Smit Peli akrobatskim porezom dao gol za poravnanje rezultata u 50. minutu, da bi uz malo sreće do gola došao i Lars Eler i tri minuta kasnije postavio konačan rezultat za titulu i istoriju. 

Da podsjetimo, Kapitalsi su i ove sezone lako mogli da ostanu praznih šaka jer su u plej-ofu gubili 2-0 od Kolumbusa, da bi dobili četiri naredne utakmice i pobijedili 4-2. 

Istim rezultatom pobijedili su i Ptisburg Penguinse, da bi onda sedam utakmica igrali protiv Tampe, a prije finala sa ekipom Vegasa.

Тагови: