Džudo

Vasilije Vujičić najbolji na Balkanu

  • 05.09.2018. 18:04

Član DŽudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika Vasilije Vujičić na seniorskom prvenstvu Balkana za džudiste osvojio je prvo mjesto i postao balkanski prvak.

Vujičić je danas na konferenciji za novinare rekao da je na takmičenju, koje je održano prošlog vikenda u Makedoniji, bio dominantan u svojoj kategoriji i time napravio jedan od najvećih uspjeha u zvorničkom i sportu Republike Srpske. 

"Ova medalja za mene ima veliki značaj, jer je seniorska, a sve dosadašnje su bile juniorske i kadetske", rekao je Vujičić i najavio da će za desetak dana učestvovati na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji. 

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović podsjetio je da su na Balkanskom prvenstvu za seniore džudisti iz Srpske osvojili pet medalja, a zajedno sa kolegama iz Federacije BiH, kao reprezentacija BiH, osvojili zlato i u ekipnom plasmanu. 

Pavlović je rekao da je pet naslova prvaka istorijski uspjeh za DŽudo savez Republike Srpske i veliki podstrek za budući rad. 

On je podsjetio da su zlatne medalje, osim Vasilija Vujičića u kategoriji više od 100 kilograma, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i Nikola Boljanović (manje od 73 kilograma), Vuk Elez (manje od 81 kilogram), Borislav Bogdanić (manje od 100 kilogramaĆ), kao i Jelena Arnautović (više od 78 kilograma). 

"DŽudo savez je ponosan što je ove godine, zahvaljujući ovakvim rezultatima, ostvaren najveći upis takmičara u bazu Republike Srpske po svim klubovima, skoro njih hiljadu u svim uzrasnim grupama", rekao je Pavlović. 

On je najavio da će ove godine biti realizovan projekat džudo u škole i izrazio nadu da će Ministarstvo omladine, porodice i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dati punu podršku da on zaživi u svim školama. 
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.