Vasa Micić za ATV: Knjiga je lijek za kućni karantin

  • 03.04.2020. 21:21

Vasilije Micić, ove sezone nastavio je tamo gdje je stao prošle. U dresu Anadolu Efesa, reprezentativac Srbije u minulih godinu i po dana igra svoju najbolju košarku u karijeri.

U tandemu sa Šejnom Larkinom, za mnoge najboljim košarkašem Evrope u ovom trenutku, Micić je, i ove sezone dirigovao igrom Efesa, ekipe koja je do prekida takmičenja čvrsto držala liderske pozicije u Evroligi i prvenstvu Turske. Ipak, Kovid 19 udario je rampu sportskim takmičenjima širom planete. 

Turska se držala do posljednjeg časa, ali odnedavno i ova zemlja poslala je sve sportiste na prinudnu pauzu. Vasilije Micić nije napustio Istanbul, a za ATV kaže, da dane u kućnom karantinu krati mahom kao i sve ostale njegove kolege koje su našle u neočekivanoj situaciji.

Do prinudne pauze, ekipa Efesa odigrala je 51 utakmicu u Evroligi i prvenstvu Turske, uz učinak od 45 pobjeda i tek šest poraza. Micić je u Evroligi, bio na prosjeku od oko 15 ubačenih poena i šest asistencija. Dva puta je biran za igrača kola u najelitnijem klupskom takmičenju Starog kontienta, uz nekoliko impresivnih partija. Zenitu je ubacio 24 poena bez promašaja iz igre. Albi je isporučio 24 uz jedan promašaj iz igre i devet asistencija, dok je svoj bivši klub, Crvenu zvezdu, “počastio” sa svojim evroligaškim rekordom karijere-26 poena. 

Ipak, danas je, košarka u drugom planu, a dok čeka dan povratka na terene, Micić kaže da je najvažnije se pridržavamo pravila igre u utakmici koju trenutno svi igramo.

Micić je od prošle sezone član Efesa. Prethodno je u Tuskoj nosio dres Tofaša, a branio je još boje Mege, Bajerna, Crvene zvezde i Žaligirisa. U klupskoj karijeri, osvojio je sedam trofeja, dok je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017.godine. 

Тагови: