Varaždin s 29:0 slavio protiv Karloveca: "Protivnici su bili umorni od berbe"

  • 23.09.2020. 09:03

Fudbaleri Varaždina zabilježili su izuzetno ubjedljivu pobjedu u meču osmine finala Županijskog kupa, koji se igra u okviru Kupa Hrvatske, pošto su postigli čak 29 golova a nisu primili nijedan protiv Karloveca.

U toj goleadi, čak devet golova postigao je Skorup.

Po pet golova postigli su Petković i Glavica, četiri Obregon, po dva Elezi i Delić, te po jedan pogodak Posavac i Glavina.

Utakmicu je za Index komentarisao trener Varaždina Samir Toplak. 

"Zabili smo u 5, 6, 7, 8. i 9. minuti. Onda samo rekao sudiji: 'Piši koliko ćemo promašiti.' Imali smo još 13 stopostotnih prilika, bilo je to nešto nevjerovatno. Momci iz Karloveca su impresionirani došli na naš stadion iz treće županijske lige, nama je trebala ovakva utakmica da odradimo šuterski trening", rekao je Samir Toplak pa odgovorio na komentare da je rezultat ponižavanje protivnika: 

"Neka mi jedan sportski radnik kaže kako je moglo biti drugačije. Momci su bili umorni od berbe, a što sam ja trebao? Ne mogu igračima reći da igraju na pola. Ako neko misli da to nije moralno, ja se nimalo ne slažem. Jedino što je pošteno prema protivniku je odigrati maksimalno. Igrala su tri juniora i igrači koji dosad nisu imali puno minuta, što sam ja drugo mogao napraviti?"

Visok rezultat viđen je i u utakmicama pretkola Hrvatskog fudbalskog kupa, pa je tako NK Gaj iz Maca, koji se takmiči u 3.hrvatskoj ligi, savladao ličkog županijskog ligaša NK Lika "95 iz Korenice sa 20:2.