Kvalifikacije za Ligu šampiona

VAR spasao Jang Bojse: Remi Zvezde u Bernu

  • 21.08.2019. 22:59

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Bernu neriješeno sa Јang bojsom (2:2) u prvom meču 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i tako po drugi put uzastopno došli su na korak od grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja.

Izabranici trenera Vladana Milojevića ostvarili su fantastičan rezultat u prvom meču, i stekli su prednost, kako rezultatsku, ali i psihološku pred reavnaš koji se igra sljedećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić".

Nije dobro krenulo po Zvezdu, jer je Јang bojs već u sedmom minutu došao do prednosti. Neuspješna ofsajd zamka Zvezdinih igrača, Asalea ostavlja usamljenog, koji sa 10-ak metara pogađa mrežu. Borjan je malo zahvatio loptu, ali nedovoljno da je skrene iz gola. 

Na sreću, "crveno - bijelima" nije dugo trebalo da se vrate na pobjednički kolosijek. Već u 15. minutu poslije kornera koji je izveo Marin, najviši u skoku je bio Degenek, i glavom šalje loptu u mrežu za 1:1.

Sredina prvog poluvremena pripala je prvaku Švajcarske, koji u nekoliko navrata opasno prijeti, a Borjan je u jednoj minuti dva puta fantastično intervenisao, i svoj tim spasio od sigurnog vodstva domaćina.

Zato je kraj poluvremena bio na strani gostiju. Sjajnu priliku imao je Marin, potom i Boaći, ali nedostajalo je malo prisebnosti, međutim i dobre intervencije zadnje linije Švajcaraca spriječili su Zvezu do vodstva.

Zato je drugo poluvrijeme krenulo kao iz snova. Marin centrira, a Garsija pogađa mrežu za 1:2.

Domaćin dolazi do izjednačenja, najviše zahvaljujući VAR tehnologiji. Boaći je ispred Ngamaela izbacio loptu u korner i čšto je pokazao i arbitar iz Holandije. Uslijedili sui protesti domaćih fudbalera, arbitar je odlučio da pogleda snimak, "pronašao" je kontakt i pokazao na bijelu tačku! Siguran realizator za 2:2 bio je Giljom Oro.

Do kraja meča Zvezda je izdržala, i sada se sve pita.