Suluda ideja

Vajt: Majk Tajson bi mogao da umre u ringu

  • 02.06.2020. 14:07

Povratak Majka Tajsona u ring definitivno je samo pitanje momenta.

On se uveliko priprema, iako ima 53 godine u boljoj je formi, kako sam kaže, nego ikad, a snimci koje objavljuje to i potvrđuju.

Sada se čeka samo izbor rivala, a najviše se spominju dva imena.

Sa jedne strane legendarni i još stariji Ivander Holifild (57) , a sa druge  više od 20 godina mlađi Tajson Fjuri.

I dok cijeli svet s nestrpljenjem očekuje ove mečeve, legenda britanskog bojksa Dilijan Vajt ima potpuno suprotno mišljenje.

On se protivi borbi između Fjurija i Tajsona jer bi" Gvozdeni Majk" mogao žestoko da strada.

"To je blesava stvar. Majk Tajson bi mogao da umre u ringu. Govori se o borbi 31-godišnjaka i 53-godišnjaka, a po meni to je nešto što nema smisla i ne bi trebalo ohrabrivati na tu temu" izjavio je, kako prenose Novosti, britanski bokser za “Tok sport” i nastavio:

"Šta bi se dogodilo ako bi Majk umro u ringu? Već smo bacili mnogo blata na ovaj sport, više nam ne treba. U redu je gledati kad neko napravi nekoliko minuta na Instagramu, ali povratak i borba od 12 rundi... to je malo drugačije. U tom dobu um vam govori jedno, a tijelo drugo. Vi ste legenda, živa legenda i neka tako ostane!

Vajt ne ulazi u Tajsonove motive, ali ga i ne zanimaju previše.

"Ne znamo kako Tajson živi, šta je sve radio u prošlosti i šta radi danas. Možda samo želi da se testira... Ali postoji mnogo drugih, lakših, načina od povratka i borbe sa mladim ljudima koji su puni snage i fizički maksimalno spremni. Moglo bi da ima veliku cenu i to je moja najveća sumnja", zaključio je Britanac.

Njegovo mišljenje je više nego usamljeno, barem u javnosti, jer navijači i bokserski svet  sa nestrpljenjem očekuje susret u ringu Tajsona i Fjurija i svi radoznali da vide kako će to da izgleda.

Naravno, zarada je kao i uvijek na prvom mestu.

Тагови: