NBA liga

Uživo na ATV-u: Denver – Sakramento

  • 28.11.2019. 10:07

Drugi put ove sezone gledaćemo srpski derbi Sakramenta i Denvera. U prvom je tim Nikole Jokića bio bolji od Kingsa koji u posljednje vrijeme igraju mnogo bolje.

Lider na terenu je Bogdan Bogdanović i Sakramento sa njegovim većim uticajem, usljed povrede Dierona Foksa, izgleda veoma dobro. Kingsi igraju organizovanije, imaju glavu i rep i vidi se disciplina u igri što na startu sezone nije bio slučaj. 

Denver je očekivano u vrhu Zapadne konferencije. Jokić je istrpio neke kritike, mada još uvijek preovladava mišljenje u Americi da mora biti "sebičniji", odnosno da mora biti agresivniji što se tiče poentiranja i broja šuteva. 

Međutim, najbolji centar svijeta ima svoj stil koji gaji i uz njegove "ol araund" partije Denver ide iz pobjede u pobjedu. 

Osim što će se na terenu naći tri srpska košarkaša, pored Bogdanovića i Jokića tu je Nemanja Bjelica, pomoćni treneri u oba tima su Srbi. U Kingsima je to novi selektor Srbije Igor Kokoškov, a u Nagetsima Ognjen Stojaković koji je tri razreda osnovne škole završio u Banjaluci i vezuju ga lijepe uspomene za ovaj grad. 

Srpski derbi u programu ATV-a gledaćete posljednjeg dana novembra, u subotu od 23 časa.