Slaviša Kokeza

Utakmice su se gubile i ranije, izvinjavam se građanima Srbije

  • 09.06.2019. 14:37

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza je pričao o tome kome ide odgovornost za debakl "orlova" protiv Ukrajine.

Obraćanje rukovodstva FSS došlo poslije visokog poraza A tima na gostovanju Ukrajini 5:0 u kvalifikacijama za EURO 2020.

Kokeza se odmah izvinio svim građanima Srbije na "debaklu koji su doživjeli".

"Ono što bih htio da kažem u ime svih, u ime stručnog štaba i uprave. To je da se, u ime svih nas, izvinjavamo naciji i građanima Srbije zbog debakla koji smo doživjeli u Ukrajini, zbog jedne loše utakmice i sramnog poraza", započeo je Kokeza.

On je istakao da je sporan način na koji je utakmica izgubljena i odgovornost preuzeo na sebe, ali donekle preusmjerio i na igrače i stručni štab.

"Utakmice su se gubile i ranije i gubiće se. Ono što je sporno, za mene i ljude iz Saveza, je način na koji se izgubila utakmica. Odgovornost spada na rukovodstvo, na čelu sa mnom, ali i na stručni štab i igrače. Zalaganje i borbenost za grb Srbije kakav je bio u Ukrajini više ne smije da se ponovi".

Predsjednik FSS je istakao da bi fudbaleri više trebalo da se trude kada igraju za reprezentaciju nego što to čine u svojim klubovima.

"Ovi fudbaleri moraju više da daju od sebe za nacionalni dres nego što to rade u klubovima. Dres Srbije ne smije biti manje ili isto vrednovan kao dres njihovog kluba", jasan je Kokeza.

"Orlove" očekuje meč sa Litvanijom, u ponedjeljak pred praznim tribinama, kao nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kokeza kaže da će poslije tog meča biti sprovedena analiza rukovodstva i da će biti donesene neke odluke.

"Sve kritike i stavove iznesite poslije utakmice sa Litvanijom. FSS će u toku sljedeće nedjelje izaći sa konkretnim stvarima i vidjećemo kako ćemo da odreagujemo", zaključio je Kokeza i pozvao medije i javnost da podrže fudbalere Srbije u meču sa Litvanijom i da kritike ostave za poslije tog duela.

Podsjetimo, Srbija se trenutno na tabeli nalazi na posljednjem mjestu grupe u okviru kvalifikacija za EURO 2020, iza pomenutih Litvanaca i Luksemburga.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)