Upravni odbor KS BiH prelomio

Utakmica Igokea – Sparsi ipak će se igrati

  • 15.01.2020. 18:18

Jučerašnja dešavnaja u košarkaškoj Ligi BiH danas su dobila svoj konačan epilog. "Prvenstvo se nastavlja po predviđenom rasporedu, a utakmica između Igokee i Sparsa iz Sarajeva, biće odigrana u novom terminu koji su dogovorila dva kluba", potvrdio je to za ATV, potpredsjednik KS BiH Boris Spasojević.

Na sastanku su danas učestvovali predstavnici klubova koji se takmiče u ABA i ABA2 ligi, a zaključak je da mora postojati bolja komunikacija između klubova.

"Klubovi moraju imati komunikaciju, jer u propozicijama i piše da se klubovi dogovaraju o terminu utakmica, što komesar na kraju samo potvrđuje. U slučaju da se klubovi ne mogu dogovoriti, onda je nadležan komesar lige. Danas smo našli kompromis i shvatamo situaciju i klubova iz ABA 2 lige koji se bore za opstanak, jer je i njima teško da se uklope u termine. Jednom riječju neće biti sankcija nikakvih ni za klubove ni za komesara. Našli smo zajednički jezik sa svim klubovima i UO je zaključio da mora biti više komunikacije između klubova", rekao je Spasojević.

Predstavnici Igokee i Sparsa, Siniša Kovačević i Nihad Selimović dogovorili su da se nova utakmica dva kluba odigra u februaru, u toku pauze kada se igraju nacionalni kupovi.

Тагови: