Osvojili devet medalja

Uspjeh prnjavorskih atletičara na prvenstvu u Sarajevu

  • 30.06.2019. 12:40

Članovi Atletskog kluba "San" iz Prnjavora osvojili su šest, a Atletskog kluba "Prnjavor" tri medalje na Prvenstvu BiH za mlađe juniore, koje je održano u Sarajevu.

Najbolji rezultat ostvarila je Kristina Stojković iz AK "San" u trci na 400 metara koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi lični rekord od 59 sekundi i 76 stotinki. Ona je osvojila i srebrnu medalju u trci na 100 metara. 

Stojkovićeva je trijumfom u Sarajevu ostvarila i normu za nastup na Balkanskom prvenstvu 13. jula u Istanbulu. 

Srebrne medalje osvojili su i Magdalena Katana u trci na 800 metara i Јovana Mitrović u discplini stipl čejs na 2.000 metara, a bronzane Belma Ćuran u brzom hodanju na 3.000 metara i Kristijan Marić u trci na 3.000 metara. 

Predsjednik AK "Prnjavor" Željko Petrović rekao je Srni da je član ovog kluba Damjan Grumić bio dominantan u trci na 3.000 metara i osvojio titulu prvaka BiH, sa prednošću nad prvim konkurentom od skoro jednog minuta. 

"Bio je cijelo vrijeme dominantan i u izuzetno jakom tempu istrčao je cijelu dionicu od starta do cilja" kaže Petrović. 

Titulu vicešampiona sa prvenstva u Sarajevu ponio je Mirko Cvetić u stipl čejsu na 2.000 metara uz postavljeni novi lični rekord. Bronzanu medalju osvojio je Јovan Tomaš u trci na 800 metara. 

"U jednom danu, uključujući i jučerašnju uličnu trku u Modriči, atletičari kluba "Prnjavor" osvojili su ukupno 11 medalja, od čega čak osam zlatnih", podsjetio je Petrović.