US Open pooštrio pravila: Nakon Đokovića i Medvedev u problemu

  • 12.09.2020. 10:58

US Open ove godine kao da želi da se drži pravila kao što nije nikada ranije. Sudije su dobile jasna uputstva od kojih ne odstupaju ni milimetar.

Nakon što je Novak Đoković po mnogim ocjenama nezasluženo (ili bolje rečeno pretjerano strogo) diskvalifikovan sa turnira u 4. rundi u toku duela sa Karenjom-Bustom, uslijedio je novi spor sa arbitrima.

Ovog puta je u glavnoj ulozi bio Danil Medvedev i do te mjere napravio scenu, da niko nije pričao o Dominiku Timu koji je slavio sa 6:2, 7:6 (7), 7:6(5). Želim čelendž svog servisa – započeo je Medvedev u šestom gemu prvog seta.

Sudija mu je objasnio da je prošlo previše vremena i da sada to ne može da zahtijeva.

Šta?!

Ne možeš tako da tražiš čelendž.

Šta?! Nisam pametan? – vikao je Medvedev dok je prešao sa druge strane mreže da bi pokazao trag koji je loptica ostavila nakon servisa. Po pravilima, ovaj prelazak ne bi smio da uradi, što mu je nešto kasnije pojasnio i jedan od zvaničnika US Opena.

Izgubio je Medvedev poen, a na taj način je i Tim došao do brejka. Onda je Rus došao na “čašicu” razgovora sa jednim od supervizora.

Da li je US Open sprdnja (šala)?! Već smo vidjeli šta se desilo u četvrtom kolu (aludirao na diskvalifikaciju Novaka). US Open je sprdnja, zar ne? Pa dajte mi da pogledamo usporeni snimak – rekao je Danil, a onda mu je supervizor objasnio da ne smije da prelazi mrežu smirenim tonom.

Ah, izvinite. Pomislio sam da sam ubio nekog… Ali, bilo je loše s moje strane što sam prešao mrežu. Moje iskreno izvinjenje. O moj Bože, moje iskreno izvinjenje, da li je sada sve u redu?! – završio je Medvedev ovu jednočinku.

U finalu Dominika Tima čeka Aleksandar Zverev koji je sa 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3 savladao pomenutog Karenja-Bustu za prvo grend slem finale. To znači da će u odsustvu velikana teniski svet dobiti novog grend slem šampiona.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)