Upitno održavanje Olimpijskih igara u Tokiju?

  • 15.01.2021. 18:41

Olimpijske igre bi mogle ponovo da budu odgođeno, ukoliko se situacija sa virusom korona u Јapanu ne normalizuje u najskorijem periodu.

Nedavna anketa sprovedena među državljanima Zemlje izlazećeg sunca ukazala je na to da su oni većinski protiv održavanja Igara ove godine.

Razlog tome je eksplozija epidemije u posljednjih nekoliko nedjelja, ali i neizvjesnost u vezi sa mjerama koje bi trebalo da budu usvojene kako bi se najveća sportska smotra održala na najbolji način.

"Radimo sve što možemo kako bismo se pripremili za Igre, ali je sve moguće", rekao je ministar u Vladi Јapana Taro Kono.

On je istakao i da se nada da će sve biti u redu, ali...

"Olimpijski komitet će morati da razmišlja o planu B, čak i o planu C. Situacija nije laka", dodao je Kono.

Da situacija nije laka svjedoči i vanredno stanje koje je uvedeno u dijelovima Јapana pošto se pogoršava stanje sa epidemijom.

U vezi sa Igrama oglasio se i premijer Јošihide Suga, koji je istakao da bi Olimpijske igre donijele značajnu finansijsku dobit državi, ali je dodao i da će konačnu odluku donijeti udogovoru sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Prethodnih dana je vođena i debata o tome da li će biti neophodno obavezno vakcinisanje sportista, tim povodom se oglasio Olimpijski komitet Njemačke koji je saopštio da će odluku o tome ostaviti sportistima, a iz Olimpijskog komiteta Srbije je za Sputnjik sport rečeno da će uskoro to biti tema sastanka sa nadležnim zdravstvenim organima Srbije.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана