Sud prekinuo trakavicu

Umićević legitimno izabran za predsjednika Rukometnog saveza Srpske

  • 16.07.2018. 19:51

"Vrijeme je da se rukomet vrati rukometnim radnicima", poručuje Marinko Umičević, nakon što je Osnovni sud u Banjaluci, potvrdio da je njegov izbor za predsjednika Rukometnog saveza Srpske bio legitiman.

Sudskom odlukom, reklo bi se, stavljena je tačka na trakavicu koja traje već mjesecima. Sukob dvije struje unutar saveza, kulmunirao je održavanjem dvije Izborne skupštine. 

Na onoj u Doboju, za predsjednika je izabran Marinko Umičevic, a na onoj održanoj u Banjaluci, koji dan kasnije, biran je Damir Ćopić. 

Gordijev čvor raspetljao je sud, druga strana ima pravo žalbe, a Umičević poručuje: "Bolje nam je da se svi latimo posla, nego da se farsa nastavlja novim tužakanjem".

"Sud je rekao svoje. Mi se nadamo da neće biti neke "halabuke. Mi ne želimo da se stvara "halabuka", mi želimo da radimo. Očekujem da bude primopredaja dužnosti u toku sedmice. Nakon toga, raspisaćemo konkurs za generalnog sekretara. Tražiću i da se uradi revizija, da znam gdje sam došao i na šta sam došao", istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Ne krije planove za predsjedničkog mandata. Nakon što se podvuče crta, valjalo bi, kaže naći i novac za rukomet u Srpskoj. Brojni klubovi grcaju u dugovima, pa bi Savez trebalo da preuzme bar dio nameta koji sada spada na klubove, poput plaćanja službenih lica. Ne krije ni da očekuje pomoć insitucija, kako bi ovaj sport stao na zdrave noge. Sve sa dugoročnim ciljem. 
  
"Moj zadatak će biti da vidimo sa Vladom Republike Srpske da rukomet bude sport od strateškog značaja za Srpsku. Šest klubova iz Republike Srpske igra Premijer ligu BiH. To je veliki potencijal. Rukomet moramo da vratimo tamo gdje mu je mjesto. Zašto da plaćamo inostrane igrače, kad je bolje da ulažemo u svoju djecu", istakao je Umičević.

Kroz šalu kaže "ne znam ni sam šta mi je ovo trebalo", ali poručuje da je spreman da se sa svojim saradnicima uhvati u koštac sa svim problemima. Posla ima, ali recept za uspjeh je ona stara "red, rad i disciplina", poručuje za kraj Umičević. 

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм