Zbog SP u Kataru

Uhapšen Mišel Platini!

  • 18.06.2019. 10:34

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Mišel Platini (63) uhapšen je zbog učestvovanja u sumnjivom dodjeljivanju Kataru domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Francuske je bio na čelu UEFA-e od 2007. do 2015. godine, kada je suspendovan od Etičke komisije FIFA-e.

"Mediapart" saopštava da je Platini odveden u pritvor jutros kao dio svoje istrage o namještanju glasova za dodjelu Kataru nadolazećeg Svjetskog prvenstva.

Platini (63) se nalazi u policijskoj stanici u Nanteru, predgrađu glavnog grada Pariza.

Katar je dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2010. godine, otkada su počele i kontroverze oko ovog slučaja. To takođe nije prvi put da je Platini bio umiješan u korupcijski skandal, čak daleko do toga.

I Platini i Sep Blater su bili suspendovani na osam godina od svih aktivnosti vezanih za fudbal zbog etičkih povreda.

Platini je takođe prošle godine kontroverzno otkrio kako je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine bilo naštimano da se Francuska i Brazil mogu sastati samo u finalu.

"Francuska-Brazil u finalu, to je bio san svih. Bilo je malo trikova. Nismo proveli šest godina organizujući Svjetsko prvenstvo da ne bi učinili neke male finte. Mislite li da ostali domaćini svjetskih prvenstava ne rade isto?", govorio je Platini tada za radio stanicu "France Bleu Sport".

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.