Liga šampiona

UEFA odlaže kaznu za PSŽ zbog divljanja huligana

  • 19.11.2018. 20:56

Pari Sen Žermen će još neko vrijeme sačekati na kaznu UEFA zbog ispada njegovih navijača 3. oktobra kada je PSŽ igrao protiv Crvene zvezde.

UEFA odlaže odlučivanje o kazni i Parižani će svakako dočekati Liverpul na punom Parku prinčeva.

Evropska kuća fudbala je zbog incidenata s početka prošlog meseca, 18. oktobra kaznila PSŽ sa 20 hiljadaevra, ali nije zaboravila da je barem oko 250 huligana van stadiona ušlo u sukob sa policijom, koristilo pirotehniku i učestvovalo u masovnoj tuči.

Isprva je 22. novembar bio dan odlučivanja o kazni, što je šest dana prije utakmice PSŽ i Liverpula u Francuskoj. S obzirom na to da se odluka ne bi primjenila odmah na meč sa Liverpulom, odlučivaće se tek kasnije.

Taj meč u Parizu mogao bi da bude i odlučujući za plasman u grupi C u kojoj su još Crvena zvezda i Napoli. Liverpul i Napoli imaju po šest bodova, PSŽ pet, a Zvezda poslije spektakularne pobjede nad "redsima" ima četiri boda.

Da podsjetimo, na meču u Parizu nije bilo dozvoljeno prisustvo navijača sa obilježjima srpskog šampiona zbog kazne od dvije utakmice koja je tada bila na snazi.

Crveno-bijeli su tamo ubedljivo poraženi sa 6:1, a protiv Parižana ih očekuje još jedan meč u decembru kod kuće na stadionu "Rajko Mitić".