Krovna kuća evropskog fudbala donijela odluku

UEFA: Ko prekine prvenstvo, ne može u Evropu

  • 03.04.2020. 16:28

Čelnici UEFA poslali su pismo na adresu svih 55 nacionalnih Saveza u kojem se navodi da će onaj ko ne završi tekući sezonu na terenu biti onemogućen da nastupai u evropskim takmičenjima u narednom ciklusu.

Predsjednik Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici donijeli su ovu odluku samo nekoliko sati nakon što su u Fudbalskom savezu Belgije odlučili da prekinu sezonu i dodijele titulu Klub Brižu. U pismu je podvučeno da sve lige mogu da iskoriste jul i avgust kako bi završili sezone, iako je sve još uvijek u magli zbog širenja virusa korona. 

“Uvjereni smo da će fudbal moći da se nastavi u narednim mjesecima i vjerujemo da je svaka odluka o odustajanju od domaćih šampionata u ovom trenutku prerana i neopravdana. Pošto o učešću o Uefinim takmičenjima odlučuju sportski rezultati na kraju kompletne sezone u domaćim takmičenjima preran kraj bi bacio pod sumnju ispunjenje tih uslova. UEFA zadržava mogućnost da razmotri pravo klubova da budu primljeni u njena takmičenja”, navodi se u pismu. 

Tako su iz Niona jasno poručili da ne žele da im Belgijanci niti bilo ko drugi prave probleme, a ako još neko odustane od fudbala posljedice su poprilično jasne. Za kraj se ističe da bi prekidanje takmičenja trebalo da bude krajnja mjera, tek ako bismo došli u situaciju da nijedno drugo rješenje ne dozvoljava prostor u kalendaru da se sezone završe.

 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)