Izboren plasman u LŠ

UEFA kaznila Zvezdu zbog ispada navijača na meču u Salcburgu

  • 07.09.2018. 14:36

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučila je da kazni Crvenu zvezdu zbog ispada navijača na meču u Salcburgu, gdje je izborila plasman u Ligu šampiona.

UEFA je dan poslije utakmice odigrane 29. avgusta uvažila žalbu crveno-bijelih da im se smanji prethodna kazna, kako bi mečeve u Ligi šampiona igrali pred punim tribinama stadiona “Rajko Mitić”, ali je odmah potom otvoren novi postupak zbog upada navijača u teren, korišćenja pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, kao i zbog isključenja pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren, piše Blic.

Etičko, Kontrolno i Disciplinsko tijelo UEFA je donijelo odluku da crveno-bijele sankcioniše zabranom vođenja navijača na prva dva evro gostovanja, što znači da “delijama” neće biti dozvoljeno da budu na utakmici 2. kola Lige šampiona u Parizu protiv PSŽ-a 3. oktobra, te protiv Liverpula na Enfildu 24. oktobra.
Crveno-bijeli će tražiti od UEFA da obrazlože ovakvu odluku, kako bi u za to predviđenom roku mogla da se podnese žalba.

Sa druge strane, Zvezda će moći pred svojom publikom da igra protiv Napolija (18. septembra od 21 sat), Liverpula (6. novembra – 18.55) i Pari Sen Žermena (11. decembra – 21), a “delije” će moći da gostuju u Napulju, 28. novembra od 21 sat, kada je na programu peto kolo grupne faze Lige šampiona.

Тагови: