EJOF 2019

U Palama počeo turnir u karlingu

  • 11.02.2019. 13:58

Na Palama je danas počeo turnir u karlingu na kojem nastupa oko 56 sportista iz 14 zemalja, u okviru zimskog Evropskog olimpijskog omladinskog festivala (EJOF 2019).

Menadžer borilišta Marko Sikima rekao je novinarima da su u Sportsko-poslovnom centru "Peki" uspjeli da obezbijede ledenu podlogu i na taj način dokazali da se u ovoj dvorani mogu organizovati i sportovi koji tako nešto zahtijevaju. 

"Organizacija ovakve značajne manifestacije izuzetno je zahtjevna, ali uspjeli smo da odgovorimo svim izazovima - sve je na vrhunskom nivou", istakao je Sikima. 

Sikima je dodao da su EJOF 2019 i karling posebna prilika i preporuka kojim se dvorana i opština Pale kandiduju za neka buduća takmičenja. 

Organizator karlinga u dvorani "Peki" Gregor Rigler iz Slovenije naveo je da su obavili značajan posao i da su uslovi izuzetni, jer je došao Mark Kelen - najveći svjetski stručnjak za pravljenje leda.

Prema njegovim riječima, u karlingu se takmiči 14 zemalja, svaka ekipa ima četiri igrača u kojoj se dječaci i djevojčice bore zajedno. 

EJOF 2019, koji je otvoren sinoć, najveći je sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina - organizuje se svake dvije godine, a domaćini ovogodišnjeg su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo. 

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmiči se u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Ceremonija zatvaranja EJOF-a 2019 predviđena je za petak, 15. februar, u Istočnom Sarajevu u 19.30 časova.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок