Alfredo Kvintana

U komi je: Golman se srušio na treningu, oživljavali ga 45 minuta

13:44, 23.02.2021.
Izvor: avaz
Nema kraja rukometnim šokovima i groznim vijestima. Nova je stigla iz Portugala, s treninga Porta u ponedjeljak kada se iznenada srušio Alfredo Kvintana (32), golmanska jedinica i golman portugalske reprezentacije.

I u njegovom slučaju, kao i u onom Zlatka Saračevića, srce je u pitanju. Portugalski "O Jogo" došao je do informacije da je ona drama trajala 45 minuta od trenutka inicijalnog rušenja do trenutka kada je pomoću aparata u bolnici "S. Joao! nesretni Kvintana pokazao znakove života za koji se bori u induciranoj komi.

Ljekari su i dalje suzdržani oko prognoza koje će postati nešto jasnije nakon prva 24 sata. Ono čega se zasad svi najviše plaše, jesu moguća oštećenja na mozgu budući da se zbog dugog srčanog zastoja pojavio edem i kada splasne, znaće se više.

- Neka mu Bog pomogne - bio je komentar jednog od Portova liječnika.

Još u nedjelju Kvintana je u pobjedi Porta protiv Aguas Santasa učestvovao s 14 odbrana, što je bila dobra najava za dvoboj Lige šampiona s Meškovom koji se trebao igrati u utorak u Brestu, ali je očekivano odgođen na zahtjev Portugalaca.