EJOF

U Istočnom Sarajevu ugašen olimpijski plamen

19:37, 16.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Ugašen je olimpijski plamen na ceremoniji zatvaranja 14-og Evropskog olimpijskog festivala za mlade koja je održana u Istočnom Sarajevu. Stigle su pohvale za odličnu organizaciju najvažnijeg sportskog događaja nakon sarajevske Olimpijade 1984. 

U svijet je otišla slika kakva i treba da bude, rekao ja na zatvaranju festivala srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

"Ovdje su svi bili okupljeni oko jedne stvari, proslavljali su život i bilo je krajnje vrijeme da pošaljemo sliku sa ovih prostora sasvim drugu koje su godinama išle, i mi smo zajedno napravili ram za sliku koju šaljemo u čitav svijet", kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na ceremoniji zatvaranja EJOF-a bili su i najviši zvaničnici Republike Srpske kao i druga dva člana Predsjedništva BiH. Iz Evropskog olimpijskog komiteta stigle su najviše ocjene za organizaciju. 

"Želim da vam se zahvalim i čestitam. Uradili ste ogroman i odličan posao u proteklih pet dana. U ime Evropskog olimpijskog komiteta i svih sportista, hvala vam na svemu što ste uradili", kaže Rafael Pagnozi, generalni sekretar EOK-a.

I gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva zahvalila su se jedan drugom na saradnji. Dva grada ugostila su mlade olimpijce iz 46 zemalja koji su se takmičili u osam zimskih sportova. Olimpijsku zastavu predata je delegaciji Finske koja će za dvije godine, u Lahtiju, organizovati 15-te Evropske olimpijske igre za mlade. 

(FOTO: N1)