"Fudbal frends"

U Foču stigla ekipa iz Kine

  • 27.07.2018. 19:53

Fudbalska mreža prijateljatva koju Foča plete već 14 godina, ovog ljeta proširila se i do Azije.

Sa drugog kraja planete, iz Kine su na "Fudbal frends" stigli omladinci Tjandjn Kvanzana.

"Došli smo sa željom da poboljšamo svoje fudbalske sposobnosti i znanja i da bolje upoznamo evropksi fudbal. Ovdje smo lijepo dočekani i imamo odlične uslove", rekao je Huan Hao.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potvrdio je da dolazak ekipe iz Kine govori o kvalitetu ovog turnira.

"Sam dokaz da nam je iz daleke Kine stigla jedna ekipa dovoljno govori kako fudbal nema granice", rekao je Mašić.

Trofej prijateljstva brani Rijeka, koja je posljednje dvije godine bila najbolja u Foči, a učestvuju još Crvena zvezda, Budućnost, Vardar, Maribor, Željezničar i domaća Sutjeska.

"Sigurno nakon dvije godine koje smo igrali jako dobar fudbal ovdje, da opet očekujemo od naših momaka da prikažu dobru igru. Mislim da je ovaj turnir ovdje jako dobra promocija svih fudbalera i da im je ovo jako dobro iskustvo", rekao je Mijo Dadić, trener Rijeke.

Dobrom rezultatu nadaju se i u taboru Crvene zvezde.

"Pokušaćemo, naravno, u ime Zvezde da dođemo do što boljeg plasmana, naravno i osvajanja turnira. Ali prvenstveno, zbog druženja i igre smo ovdje", naglasio je Dejan Simić, trener Crvena zvezde.

Fudbalsko prijateljtvo na obalama Drine i Ćehotine započeto je 2005. godine, a na turniru su učerstvovale i ekipe iz Engleske, Holandije, Grčke, Poljske i drugih zemalja Evrope. Ove godine, "Fudbal frends" se održava pod sloganom "Fudbal je šansa". Prvog dana, u četvrtfinalnim susretima igraju Budućnost-Rijeka, Vardar-Maribor, Sutjeska-Tjencin Ćuenđan i Željezničar-Crvena zvezda. 
 

Тагови: