Igrač Njujork Niksa

Tužilaštvo traži potjernicu za NBA košarkašem

  • 16.01.2019. 17:43

Tursko tužilaštvo zatražilo je raspisivanje crvene Interpolove potjernice za košarkašem Njujork Niksa Enesom Kanterom optužujući ga da je član terorističke grupe

To su prenijeli turski mediji.

List Sabah je naveo da je kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu, takođe, pripremila i zahtjev za izručenje NBA košarkaša.

Sabah piše da se raspisivanje crvene Interpolove potjernice traži zbog navodnih veza Kantera sa turskim propovednikom Fetulahom Gulenom koji živi u egzilu u SAD i koji je okrivljen za neuspjeli puč 2016. godine u Turskoj.

Kanter je ranije ovog mjeseca odbio da putuje u London gdje su Niksi igrali utakmicu, rekavši da se plaši da bi mogao da bude ubijen zbog svog protivljenja turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.

Enes Kanter je u maju 2017. godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)