Turnir u Kaljariju: Đere dobro krenuo

  • 05.04.2021. 19:37

Srpski Dejvis kup reprezentativac Laslo Đere dobro je započeo učešće na turniru u Kaljariju iz Serije 250 i na startu savladao domaćeg predstavnika Federika Gaja sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Đere je i u trećem duelu u karijeri protiv Gaja trijumfovao bez izgubljenog seta i prilično lako. Kompletne brojke su na kraju meča bile na njegovoj strani, a koliko je dobro odigrao, govori i podatak da je na svoj servis tokom čitavog meča izgubio svega deset poena, od čega samo četiri na prvi servis.

Ipak, nije dobro počelo pošto je Gajo odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. To kao da je trglo i probudilo srpskog tenisera, koji je do kraja prvog seta od osam odigranih gemova osvojio šest, napravivši dva brejka za 6:4.

U drugom setu je viđena vrlo ubjedljiva igra Đerea. Imao je čak 14 brejk lopti, od kojih je iskoristio dve, a recimo sedmi gem, kada je Gajo servirao za ostanak u meču pri rezultatu 1:5, bio je maratonski.

Odigrano je čak 20 poena, a Đere nije iskoristio čak šest brejk i meč lopti. Međutim, odmah u narednom gemu je bio siguran i bez izgubljenog poena osvojio gem i meč za prolaz u drugo kolo, odnosno osminu finala.

Naredni protivnik Lasla Đerea će biti pobjednik duela u kom će snage odmjeriti Argentinac Federiko Korija i Australijanac Džon Milman. Taj meč je na programu sutra.

Na turniru na Sardiniji prvi nosilac je Danijel Evans iz Velike Britanije, a drugi Tejlor Fric iz SAD.

 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)