Brčko

Turnir "Lokomotiva Kup" ponovo okupio sjajne mlade rukometaše

  • 22.12.2018. 19:41

Brčak Leo Lučić i Banjalučanin Nemanja Milovac su dvojica od 1.200 mladih rukometaša koji su protekla četiri dana učestvovali na međunarodnom rukometnom turniru u Brčkom. 

Kažu vole da učetsvuju na turnirima, jer su  najbolje mjesto za odmjeravanje snaga, ali i za sticanje prijateljstava. 

"Već drugu godinu učetsvujem na ovom turniru. Rezultati nisu baš najuspješniji, ali nadam se da će biti bolji u budućnosti. Dobro se zabavljamo, organizacija je odlična i ekipe su na visokom nivou", rekao je član Lokomotive Leo Lucić. 

I Banjalučanin Nemanja Milovac koji je nastupao za reprezentaciju Republike Srpske nosi lijepe utiske iz Brčkog.

"Plasman u četvrtfinale sa reprezentacijom predstavlja san većine djece. Meni je drago da smo stigli u među osam najboljih. Mislim da smo mogli napraviti bar korak više, ali i ovo je odlično", rekao je Milovac. 

Na 16. međunaordnom rukometnom turniru Lokomotiva Kup učestvovalo je 56 ekipa iz 13 zemalja. Takmičenje je održano u četiri kategorije, a nastupili su mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori. Zadoljvni kvalitetom turnira su i ljudi iz mađarskog Pik Segeda koji spada među deset najboljih timova Evrope.

"Ovo je odlična prilika da se izmjerimo sa drugim ekipama pošto je turnir u Brčkom veoma kvalitetan. Vidjeli smo gdje smo i znamo šta treba da radimo u narednim godinama kako bi napredovali", rekao je trener Pik Segeda Robert Go.

Organizatori, Rukometni klub Lokomotiva, kažu da su zadovoljni odzivom igrača i posjećenošću turnira. Napominju da je turnir iz godine u godinu masovniji i kvalitetniji, jer okupi najbolje mlade igrače i timove iz zemlje i regiona na jednom mjestu. 

"Sigurna sam da ćemo u narednih nekoliko godina mnoge od njih gledati na evropskim i svjetskim prvenstvima. I ovo je izuzetno važno za rukomet u BiH , što imamo priliku da takve igrače i ekipe da ugostimo", rekla je Zvjezdana Nedić, član Organizacionog odbora.

Turnir svakako ima za cilj i promociju rukometa među mladima, što se, takođe, pokazalo uspješnim, kažu organizatori. Podjećaju da, iako sprotisti u BiH ne treniraju u najboljim uslovima, ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.