Tenis

Turnir "Banjaluka ladies open 2019" na terenima TK "Banjaluka"

  • 03.06.2019. 19:45

Na terenima Teniskog kluba Banjaluka narednih dana vodiće se borba za trofej na šestom izdanju turnira "Banjaluka ladies open 2019".

Prva nositeljica ove godine je grčka teniserka Despina Papamihail, a nagradni fond turnira je 15 hiljada dolara. 

"I ove godine imamo igračice sa WTA bodovima, kao i igračice koje su visoko ranigrane na ITF listi. Ja očekujem da će se u Banjaluci igrati kvalitetan tenis i da će publika moći da uživa", istakao je Saša Stovragović, organizator turnira. 

Novina je da se turnir ove godine igra samo za ITF bodove, koji bi, od avgusta trebalo da se preračunaju u WTA bodove. Pometnja je nastala nakon odluke Internacionalne teniske federacije da se turniri nagradnog fonda do 15 hiljada dolara više ne boduju za ATP I WTA listu, a ujedno je smanjen i broj učesnika u kvalifikacijama što je je najviše problema zadalo nižeranigranim igračima.

"Igrači su imali problema na početku ove godine. Odlazili su na turnire u Tursku i Tunis, pa su imali problem i nisu mogli da uđu ni u kvalifikacije. Na nekim turnirima, ipak, dozvoljeno je igračim da igraju predkvalifikacija, kako bi se domogli specijalne pozivnice za kvalifikacije", istakao je Vladimir Erg, supervizor ITF-a.

Odluke ITF-a izazvale su pravu pobunu igrača koji se takmiče pod kapom ove organizacije, pa je osnovan sindikat kako bi se zaštitila prava tenisera i teniserki, koji je već izvojevao prvu pobjedu. Nakon što je više od 15 hiljada igrača potpisalo peticiju, ITF je odlučio da od avgusta koriguje novine koje su zaživjele ove godine.
 
"Ove godine je došlo do novog sastanka i odlučeno je da se igračima retroaktivno vrate poeni, s tim što će se, od avgusta ove godine, ponovo dijeliti WTA i ATP bodovi na turnirima ovog ranga, ali u manjoj mjeri nego ranije", naglasio je Vladimir Erg, supervizor ITF-a. 
  
Pobjednik "Banjaluka ladies opena 2019" tako će ove godine da "zaradi" 100 ITF bodova, a organizori poručuju da će pažljivo pratiti dalji rasplet novonastale situacije nakon čega će donijeti odluku da li za narednu godinu povećati nagradni fond turnira. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.