Saša Zdjelar za ATV Jutro

"Trka sa Zvezdom nije završena, moramo da pobjeđujemo “manje” utakmice"

  • 03.12.2020. 13:45

Kada je krajem januara 2018. godine obukao dres Partizana Saša Zdjelar ostvario je dječačke snove. U protekle, skoro tri godine jedan je od ključnih igrača “crno-bijelog” tima i čovjek od povjerenja svih trenera koji su u proteklom periodu sjedili na klupi tima iz Humske.

Gostujući u ATV Jutru sumirao je dosadašnji tok sezone i poručio da šampionska trka u Superligi Srbije još uvijek nije završena. Partizan ima četiri vezane pobjede u domaćem prvenstvu i jednu u Kupu, pa s optimizmom gledaju ka nastavku šampionata.

“Mislim da napredujemo iz utakmice u utakmicu, dižemo se i zadovoljni smo kako trenutno izgledamo na terenu. Iako Zvezda ima devet bodova prednosti borićemo se do kraja I potruditi se da budemo konstantni. Dug put je do kraja sezone”.

Zdjelarov učinak bio je pogotovo važan u posljednjih nekoliko derbija, gdje se Crvena zvezda mučila i nije uspjevala da pronađe put do gola.

“Bili smo mnogo dominantniji i dominirali u svim segmentima igre. Isključivo nas raduje to što oni nisu mogli da naprave mnogo u napadu. To nam daje za pravo da se nadamo pobjedi u derbiju koji nas očekuje u drugom dijelu sezone. Nadamo se da ćemo ostati u trci sa njima, a posljednje igre i rezultati stvarno ulijevaju povjerenje. Utakmica protiv TSC-a samo je plod rada koji traje već dugo. Neplanski smo izgubili neke bodove, imamo problem sa “malim” utakmicama i nadam se da ćemo te stvari u nastavku lakše rješavati”.

Početkom sezone Aleksandar Stanojević zamijenio je Savu Miloševića na klupi tima iz Humske. Zdjelar kaže da je bilo potrebno neko vrijeme za adaptaciju, ali čini se da je sve došlo na svoje mjesto.

“Svi znamo kakve uspjehe je trener imao ovdje prije desetak godina. U odnosu na Savu ima drugačiji pristup. Dosta je agresivniji i donio nam je mnogo energije. Savo je imao mirnoću iz koje smo prošle godine igrali i Evropu. Svaki od njih dvojice ima svoje kvalitete. Ostaje žal što ove godine nismo izborili grupnu fazu Lige Evrope. Imali smo dobru šansu protiv Šarloa, ali morali smo da nastavimo dalje”.

Poručuje i da je trenutna situacija sa virusom korona dodatno opterećenje pošto se nikad ne zna kada ekipa može da ostane bez ključnih igrača.

“Korona je donijela mnogo problema. Moramo brzo da se snalazimo u situacijama kada neko od fudbalera bude pozitivan. Dosta je prilagođavanja. I to se pretvorilo u neku vrstu talenta, ko se prije adaptira na ovo biće u boljoj poziciji. Mi se čuvamo koliko možemo, za sada smo imali sreće da nismo imali mnogo zaraženih”.

Kao mlad igrač otišao je u Olimpijakos. Poslije Svjetskog prvenstva na Novom Zelandu 2015. bio je, kaže, željan igre, pa ne bi ništa promijenio.

“Bilo je i lijepih i ružnih stvari. To je bilo veliko iskustvo za mene, jer sam napredovao kao igrač i kao osoba. Nije lako biti sam vani, a to mi je u nekom trenutku donijelo dosta pozitivnih stvari. Olimpijakos je veliki klub, to nije nikakva tajna. Imao sam tada i poziva iz Crvene zvezde, ali nisam mogao protiv sebe. Svi znaju da sam navijač Partizana od malih nogu i kada sam dobio šansu da zaigram u “crno-bijelom” dresu to je bilo ostvarenje svih snova. Nisam pogriješio, dolazak u Humsku me vratio na pravi put”.

Bio je dio tima Srbije koji je 2015. godine osvojio Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Sa ove distance poručuje da je pobjeda protiv Brazila i titula prvaka svijeta nešto što će zauvijek ostati upisano u istoriju srpskog fudbala.

“Siguran sam da ljudi najviše pamte takve uspjehe. Naša titula je ravna onoj koju je Jugoslavija osvojila 1987. u Čileu. Biće jako teško da neko ponovi takav uspjeh u budućnosti. Na posljednjem reprezentativnom okupljanju bio sam sa saigračima iz tog vremena, često se prisjetimo tih dana. Nerijetko se čujem i sa selektorom Veljkom Paunovićem, koji je uvijek tu da udijeli korisne savjete”.

Smatra da vrijeme njegove generacije tek treba da dođe i da će u narednom periodu imati još značajniju ulogu u seniorskoj reprezentaciji.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.