Trka Beograd-Banjaluka početkom jula ili u septembru

19:48, 07.04.2020.
Izvor: ATV
Thumbnail
April je mjesec kada se uveliko kraju provode pripreme za najveću biciklističku trku na ovim prostorima. Međutim, 14. izdanje međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, kao i drugi sportski događaji, odloženo je zbog pandemije virusa korona.

Direktor trke Vladimir Kuvalja kaže da postoje dva nova termina kada bi ona mogla da se održi. 

"Prvi prijedlog, koji smo poslali Svjetskoj biciklističkoj federaciji, je početak jula, odmah nakon Trke kroz Srbiju, a drugi termin je početak septembra", kaže Vladimir Kuvalja, direktor trke Beograd-Banjaluka. 

Jedini razlog za otkazivanje trke, poručuje Kuvalja, ne bi bio sportski već finansijski, odnosno da opštine i gradovi kroz koje trka prolazi, ne budu u mogućnosti da finansiraju njeno održavanje. Dodaje i da je u kontaktu sa resornim Ministarstvom iz kojeg ga uvjeravaju da za sada, ne bi trebalo da bude promjena u finansiranju sportskih događaja. 

"Ja se nadam da se to neće desiti sa trkom Beograd-Banjaluka, jer bi to onda značio dupli poraz za nas sve. Većina gradova je potvrdila učešće, da ostaju pri dogovorima. Moramo da kontaktiramo još dvije tri opštine i grada, da vidimo da li su oni i dalje u mogućnosti da nas podrže, jer teško da bez novca može da se održi jedan takav događaj", dodaje Kuvalja. 

Banjaluka će naredne godine biti domaćin SP "Grand Fondo", u biciklizmu. U maju je trebalo da se održi i kvalifikaciona trka za SP u Vankuveru, ali je ona odložena za početak avgusta.