Bivši trener

Trinkijeri tužio Partizan

16:27, 28.02.2021.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Bivši trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri tužio je klub iz Humske za određenu sumu novca iz ugovora za prethodnu sezonu, ali traži novac i za aktuelnu sezonu.

Trinkijeri smatra da ima neizmirene račune sa bivšim poslodavcima. Italijanski stručnjak traži da mu se isplati novac iz ugovora za aktuelnu sezonu.

On je prije izvjesnog vremena podnio tužbu protiv Partizana za isplatu razlike u ugovoru koja je nastalala zbog različitog tumačenja preporuke Evrolige (organizatora Evrolige i Evrkupa) da se primanja igrača i članova stručnog štaba u posljednja dva mjeseca prošle sezone revidiraju s obzirom na to da se nisu igrala takmičenja zbog pandemije korona virusa. Ali, Trinkijeri se ne zadovoljava time, već u tužbi zahtjeva i naplatu kompletne aktuelne sezone u kojoj je trener drugog kluba, pišu mediji.

U sezoni 2018/19 Partizan je s Trinkijerijem na klupi uzeo Kup Radivoja Koraća, a bio je i polufinalista Jadranske lige, odnosno finalista Superlige. Naredna, odnosno takmičarska 2019/20 imala je potencijal da bude istorijska. Partizan je imao obezbjeđeno prvo mjesto u regionalnoj ligi, ali i prednost domaćeg terena u Evrokupu do kraja takmičenja, a u rukama i pehare za osvajače ABA Superkupa i Kupa Radivoja Koraća. Ali, onda se desila pandemija korona virusa i sezona je prekinuta.

Trinkijeri je zatim odlučio da prihvati ponudu Bajerna