Tri odbojkaša Borca na širem spisku reprezentacije BiH za kvalifikacione mečeve

  • 24.11.2020. 19:02

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do početka priprema odbojkaške reprezentacije BiH na kojima bi svoje mjesto mogli da nađu i tri igrača banjalučkog Borca. Marko Kljajić, Miloš Popović i Milan Mitrinović pokušaće da period do objavljivanja užeg spiska iskoriste na najbolji način kako bi se našli među igračima koji će biti dio selekcije u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Svi se nadamo da bi mogli izboriti mjesto u reprezentaciji za kvalifikacione mečeve. Na nama je da u predstojećim utakmicama naporno radimo i budemo spremni ukoliko bude stigao poziv selektora", rekao je Mitrinović. 

Priliku za novo dokazivanje imaće već predstojećeg vikenda, kada im u goste stiže Jedinstvo iz Brčkog u okviru devete runde prvenstva. Strateg Borca Mišo Marjanović, koji je odnedavno prvi trener u reprezentaciji BiH, naglasio je da je velika stvar za klub što su tri igrača iz “crveno-plavog” tabora u konkurenciji za predstojeću akciju.   

"Moj zadatak kao trenera je da ih spremim maksimalno. Pripreme bi trebale da krenu oko 20. decembra, a smatram da momci već sada mogu da odgovore zahtjevima reprezentacije. Na nama je, svakako, da radimo i da treniramo", poručio je Marjanović

Reprezentacija BiH će se za svoj plasman na Evropsko prvenstvo boriti sa Danskom, Sjevernom Makedonijom i Turskom- Zbog pandemije virusa korona, sistem je promijenjen pa će tako kvalifikacije početi turnirom u Danskoj, od sedmog do 10. januara.

Тагови: