Evrokup

Trento razbio Partizan u Italiji

  • 03.03.2021. 23:01

Košarkaši "Partizana" večeras su u Italiji izgubili od ekipe "Trenta" rezultatom 69:54, te se tako nisu uspjeli izboriti za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Ništa večeras nije išlo na stranu "Partizana" budući da su izgubili, dok je "Lokomotiva" Kubanj slavila u gostima protiv "Metropolitena" Levaloe, tako da će tek u posljednjem kolu pasti odluka o tome ko iz ove grupe ide dalje.

Igrači "Partizana" su vrlo dobro odigrali uvodnih 10 minuta. Nakon početne rezultatske klackalice, uspjeli su da riješe taj dio susreta u svoju korist sa 19:15.

Stvari su se okrenule u drugoj dionici, pa je "Trento" preokrenuo rezultat u svoju korist do velikog odmora - 29:28 za italijanski tim, što je obećavalo dramatičnu i neizvjesnu utakmicu u nastavku.

Treća četvrtina je bila kastrofalna, iako su crno-bijeli "tricom" na početku poveli, uslijedio je očajan period igre, što je "Trento" iskoristio, riješio četvrtinu u svoju korist 25:8 i u posljednjih 10 minuta ušao sa prednošću od 18 poena.

Međutim, nevjerovatni "Partizan" ubacuje u "šestu brzinu" i na startu posljednje dionice ima seriju 7:0, smanjujući prednost domaćina i tu staje, dozvoljavajući rivalu da se trgne, digne i konsoliduje.

Na kraju poraz od 15 razlike, što znači da je "Partizan" bolji u međusobnom skoru od "Trenta", jer je prvi meč dobio sa 28 razlike, ali pitanje je da li će mu to išta značiti na kraju.

Najefikasniji igrač meča je bio Rašon Tomas sa 17 poena, ali šta znači njegova partija, kad nikoga iz "Partizana" nije bilo da mu pomogne, jer je Dangubić bio drugi strijelac sa svega osam poena. "Trento" je bolje rasporedio poene, pa je tako Vilijams ubacio 16, Braun 13, a Sanders 10 poena.

Ove večeri je odigran i drugi meč u grupi. "Metropoliten" Levaloa je iznenađujuće doživio težak poraz na svom terenu od "Lokomotive" Kubanj, a sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena, kada je ruski tim vodio sa 20 razlike. Na kraju je bilo 83:61 za "Lokomotivu", koju su predvodili Vilijams-Gos i Kamings sa postignutih 19, odnosno 18 poena, dok je najraspoloženiji u redovima "Metropolitena" bio Braun sa 15 poena.

Posljednje kolo će donijeti rasplet u ovoj nevjerovatno neizvjesnoj grupi.

"Partizan" čeka "Metropoliten" Levaloa i mora do pobjede od 18 poena razlike, ako želi do četvrtfinala, mada može dalje i ako "Trento" pobijedi "Lokomotivu" u Rusiji, što baš i nije tako lako.

Tabela: "Metropoliten" Levaloa 3-2, "Trento" 3-2, "Lokomotiva" Kubanj 2-3, "Partizan" 2-3.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм