Obostrana vrijeđanja

Trener Radničkog urlao na novinare VIDEO

  • 18.12.2018. 08:27

Ekipa Radničkog iz Niša pobijedila je Napredak u Kruševcu rezultatom 2:1 u susretu 21. kola srbijanske Superlige, a poslije utakmice održana je konferencija za medije na kojoj je došlo do velike svađe između gostujućeg trenera, Napretkove PR službe i novinara.

Na početku konferencije za medije portparolka Napretka pitala je gostujućeg trenera Nenada Lalatovića kome je tokom utakmice pokazao srednji prst, pošto je to pokazao u pravcu gdje su sjedile uprave oba kluba, što je iznenadilo sve prisutne. 

Lalatović je uzvratio pitanjem da li je portparolka ta koja mu je vrijeđala djecu, na što se uključio jedan od prisutnih novinara koji je započeo verbalni sukob s trenerom Radničkog.

U tom trenutku, konferencija za medije poprimila je skandalozan tok, uslijedilo je obostrano vrijeđanje trenera i novinara koje je bilo na ivici fizičkog obračuna, a trener Radničkog također je bio bijesan na portparolku domaćeg tima jer je dopustila da se ovako ophode prema njemu.

Nakon meča, gostujući tim objavio je saopštenje u kojem su istakli da je pitanje portparolke Napretka bilo naručeno i da je jedini cilj bio isprovocirati Lalatovića. 

"Nenad Lalatović smatra da uprkos svemu i svim provokacijama niko ne može Radničkom da umanji ono što je postigao. Apostrofirao je da je ovo uspjeh kluba, tima, stručnog štaba, kao i rukovodstva na čelu sa Ivicom Tončevom. Zahvalio se i navijačima, koji su mu na kraju utakmice dodijelili pehar za najboljeg trenera što govori o obostranom poštovanju. Naglasio je i da je pitanje PR-a Napretka bilo naručeno, jer ga je pitala o navodno pokazanom srednjem prstu tokom utakmice, što Lalatović oštro demantuje i naglašava da se to desilo da bi delegat svakako reagovao na to i kaznio ga. Nenad Lalatović je na kraju javno postavio pitanje ko je pustio huligana u novinarske prostorije, jer se ovo sve lako moglo izroditi u puno teži incident", saopćeno je iz Radničkog.

Ubrzo je stigao i odgovor iz redova domaćeg tima, a oni su osudili ponašanje Lalatovića koji je ranije radio u ovom klubu. 

Trener Radničkog, Nenad Lalatović je nakon postavljenog pitanja službenog lica kluba, Valentine Vasić, koje je glasilo: “ Da li ste srednji prst pokazali vašem rukovodstvu, rukovodstvu Fudbalskog kluba Napredak, ili navijačima Napretka, obzirom da smo svi sedeli na istoj zapadnoj tribini?” verbalno napao Valentinu Vasić, PR-a Fudbalskog kluba Napredak, iznoseći niz uvreda, koje se jasno vide i čuju na snimku sa konferencije za novinare.

"Na Lalatovićevu konstataciju da su mu navijači psovali djecu, jedan od prisutnih akreditovanih novinara lokalnog portal Stevan Milutinović je, izazvan nastupom Lalatovića i vrijeđanjem svih prisutnih, opsovao Lalatovića, koji mu je uzvratio nizom psovki, da bi onda usledila uvreda službenom licu kluba Valentini Vasić, riječima: "Budalo poremećena" .Ovakvo ponašanje trenera Radničkog, Nenada Lalatovića, u najmanju ruku je neprihvatljivo, imajući u vidu da je Lalatović bio trener Napretka, kao i to da ga je Fudbalski klub Napredak promovisao kao trenera, da bi svoju karijeru nastavio u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Vojvodini i Radničkom iz Niša.

Vrijeđanjem službenog lica kluba, na potpuno privatnoj osnovi, bez bilo kakvih argumenata, pokušavajući da opravda svoje sramno ponašanje na terenu tokom utakmice, Lalatović je još jednom pokazao svoju "kulturu". Protiv Nenada Lalatovića, službeno lice Fudbalskog kluba Napredak, Valentina Vasić, podnijet će prijavu disciplinskoj komisiji FSS.

Fudbalski klub Napredak najstrože osuđuje ponašanje trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića, i smatra ih neprimjerenim ljudima koji se bave sportom", stoji u saopćenju Napretka.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.