Da li Murinjo odlazi?

Treći poraz Junajteda u sedam kola

  • 29.09.2018. 16:46

Fudbaleri Vest Hema savladali su Mančester junajted sa 3:1 na svom terenu.

"Crveni đavoli" su poražen treći put u sedam kola Premijer lige, čime će dodatno biti uzdrmana već nestabilna pozicija menadžera Žozea Murinja.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić je odigrao dobro na Olimpijskom stadionu, ali ni on nije uspio da zatvori sve rupe u očajnoj odbrani Јunajteda.

"Čekićari" su u prvom poluvremenu slomili Јunajted, a poveli su već u petom minutu golom Brazilca Felipea Andersona na asistenciju Pabla Sabalete.

U nastavku meča Romelu Lukaku nije imao sreće, pogodio je stativu poslije šuta glavom, a onda su defanzivci potpuno pokopali Јunajted.

Krajem prvog poluvremena Andij Јermolenko je imao previše prostora u šesnaestercu, namještao se nekoliko sekundi za šut, da bi poslije udarca se njegova lopta odbila o Viktora Lindelefa i prevarila nemoćnog De Heu za 2:0.

Јunajted je kontrolisao ritam u drugom poluvremenu, ali su njegovi napadi bili jalovi. Više od 20 centaršuteva su "Đavoli" uputili u kazneni prostor "čekićara", ali su samo tri stigla do njihovih igrača.

20 minuta prije kraja Јunajted postiže gol nade, samo što je Pol Pogba izašao iz igre, jedan rezervista Huan Mata pronalazi iz kornera drugog Markusa Rašforda koji sjajnim udarcem vara Fabijanskog i smanjuje na 2:1.

Međutim, samo tri minuta kasnije Marko Arnautović je srušio sve nade gostiju, kao da nije postojala odbrana Јunajteda Nobl je pronašao Austrijanca ispred kaznenog prostora, a on je rutinski matirao De Heu.

Ovaj meč mogao bi da pokrene još jedan problem za Murinja, a on se zove Aleksis Sančes. Nakon što je bio rezerva u Liga kupu, Čileanac nije bio ni među 18 igrača u Londonu.

Ovo je najgori start sezone Јunajteda još od 1989/1990, poslednje u kojoj je Liverpul bio šampion Engleske. "Đavoli" su imali samo deset bodova u prvih sedam kola i 2013/2014, ali sada imaju goru gol razliku.

S druge strane, "Čekićari" konačno opravdavaju očekivanja pred početak sezone, nakon lošeg starta pobijedili su drugi put u tri kola.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)