Povrede oslabile banjalučki tim

Treći čin finala: Borac i Leotar igraju za Saru

  • 26.04.2019. 19:38

Pred treću utakmicu finala u kojoj je Borac domaćin, Leotar je prebacio pritisak na rivala. Trebinjci su iskusno prepustili ulogu favorita Borcu, ali ekipa Dražena Šegrta je veoma iskusna i kvalitetna za ovaj nivo košarke. 

Borčeva rotacija sada je dosta kraća. Povrede Zvonara i Lulića su značajno oslabile banjalučki tim, ali kapiten Srđan Lončar ne traži izgovor u izostanku njegovih saigrača.

"Leotar ima psihološku prednost. Dobili su drugu utakmicu, a mi smo bez dva važna igrača. Naša šansa je domaći teren, za to smo se borili cijele sezone. Ući ćemo u utakmici maksimalno agresivni i nadamo se trijumfu. Oni jesu nezgodna ekipa, igraju presing, ali spremni smo na to", rekao je Lončar.

Leotar je počevši od drugog poluvremena u Banjaluci nametnuo žestok ritam. Šegrt je forsirao presing koji mu je donio rezultat. Lončar očekuje da još neko od njegovih saigra poenterski iskoči, te stavlja akcenat na broj izgubljenih lopti koji sutra mora biti manji.

Treća utakmica finalne serije igra se sutra u 20 časova u dvorani Borik. Sav prihod od prodaje ulaznica klub će presumjeriti za liječenje trogodišnje Sare Vujinović pa je to dodatni razlog da publika dođe i podrži Borac. 

Тагови: