Trebinje spremno da za balkansko prvenstvo u biciklizmu

  • 11.10.2019. 20:11

Sve je spremno da u Trebinju počne balkansko prvenstvo u biciklizmu. Najbolji biciklisti iz 12 zemalja u danima vikenda će se provozati ulicama najjužnijeg grada ali i malo dalje.

Prvi Dan se vozi od centra grada "Trebinja u pravcu Dubrovnika do Ljubova gdje je dužina staze za seniore 20 kilometara a za mlađe 10 kilometara. U nedjelju u deset časova startuje kružna trka ulicama grada za kategorije kadeta i žena  a onda u 12 iz Grada sunca startuje trka za seniore i juniore koji ulaze u grad i trka se završava kružno.", kaže Vladimir Kuvalja, direktor Balkanske biciklističke unije.

Organizatori vjeruju da će trka proteći u najboljem redu, a učesnici se nadaju da će se ova manifestacija i dalje održavati u Trebinju . Isto vjeruje i predsjednik Balkanske biciklističke unije i nada se da će neki naredni put biti još više učesnika.

"Za sada  imamo 12 država koje su članice Balkanske unije čak imamo inicijativu Izraela da se pridruži i još neke države.", kaže Saša Dimitrovski, predsjednik Balkanske biciklističke unije.

Trebinje je več sada na biciklističkoj mapi Balkana. Na tome je zahvalan i prvi čovjek grada Mirko Ćurić koji kaže da je ovo za Trebinje pun pogodak.

"Ono što je takođe bitno u Trebinju je da mi sa ovom trkom  prezentujemo i turističke potencijale grada Trebinja i ja se nadam da ćemo to iskoristiti na pravi način.", dodaje gradonačelnik Ćurić.

Manifestaciju koja se po prvi put organizuje na jugu Srpske pomogli su Vlada Republike Srpske i Grad Trebinje. Organizator je Biciklistički savez Srpske i Balkanska biciklistička unija.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)