Argentinac nezadovoljan u Torinu

Transfer bomba na pomolu: Barsa diže ruke od Mesija, zamjena Dibala

  • 21.08.2020. 19:14

Barselona bi mogla dovesti Paula Dibalu kao dugoročnu zamjenu za Lionela Mesija, javljaju italijanski mediji. Juventusov veznjak (26) povezivan je s odlaskom iz Torina već neko vrijeme nakon spora s klubom.

Još je dvije godine pod ugovorm, ali odoljeva s potpisom novog dugoročnog ugovora. Dibala trenutno zarađuje oko 7 miliona evra godišnje, a njegovi predstavnici zahtijevaju od kluba povećanje na oko 20 miliona evra kako bi ga približili Kristijanu Ronaldu.

Upravo je to izazvalo interes evropskih rivala Barse, Mančester junajteda i Mančester sitija koji i dalje pomno prate situaciju, prenosi Tuttosport. Vjeruje se da katalonski div Barselona pokazuje najveće zanimanje o budućnosti Dybale.

Trenutno se suočavaju s borbom za zadržavanje Mesija u klubu, a njegov ugovor ističe za 12 mjeseci. Argentinska legenda (33) frustrirana je stvarima koji se dešavaju u pozadini kluba s Nou Campa i ne želi provesti sumrak svoje karijere u obnovi kluba na terenu.

Mesijev saigrač iz reprezentacije Dibala se smatra čovjekom sposobnim naslijediti ga u narednim godinama. Konkurent bi im mogao biti Junajteda koji bi može napraviti i određeni potez pa čak i ponuditi Paula Pogbu u suprotnom smjeru.