Tragedija u svijetu sporta: Na opasnoj stazi poginuo još jedan šampion

  • 09.11.2020. 10:38

Svijet sporta zadesila je nova tragedija. Brazilski moto-šampion Mateus Barbosa poginuo je tokom trke na čuvenoj stazi Interlagos.

Ovaj 23-godišnjak iz Anapolisa, svojevremeno pobjednik prvenstva u "Supersport" konkurenciji, izgubio je, tokom borbe sa rivalom, kontrolu nad svojim dvotočkačem. A dok je pokušavao da je ponovo uspostavi izletio je u punoj brzini i udario u ogradu.

Uzaludni su bili napori ljekara da ga ožive, tragičan incident je bio takve prirode, da je mladi as ostao mrtav na licu mjesta.

Zgroženi brazilski navijači, ljubitelji auto-moto nadmetanja, dijele snimak ove tragedije na društvenim mrežama i u glas se pitaju "Dokle više?". Jer, ovo je od 2019. treća smrt motociklista na čuvenoj pisti koju su proslavile trke Formule 1, prenosi Blicsport.

Pritom, šokirana publika se pita zašto se uopšte moto-nadmetanja održavaju na takvoj stazi, koja nema adekvatna obezbjeđenja za učesnike u slučaju incidenata poput ovog u kome je stradao Supersport šampion Mateus Barbosa.

Uz to, u posljednje dvije godine na Interlagosu su poginula još dvojica njegovih kolega: Maurisio Paludente i Danilo Berto.

Тагови: