Toyota dodatno ubrzava elektrifikaciju

  • 30.05.2021. 14:47

Toyota je nedavno predstavila konceptnu verziju dolazeće Toyote bZ4X, otkrivajući na taj način prvo u nizu električnih vozila s baterijom i nultom emisijom (BEV).

Do 2025. Toyota planira da predstavi 15 električnih vozila na baterije, uključujući sedam Toyota bZ modela.

Toyota bZ4X Concept, SUV srednje veličine s pogonom na sva četiri točka, sastavni je dio Toyotine strategije prelaska iz čisto automobilske kompanije u posao posvećen pružanju bolje mobilnosti za sve.

„BZ“ je skraćenica za ‘Beyond Zero’, koja naglašava Toyotinu predanost ne samo dostizanju nultog iznosa ugljeničnih emisija i ugljenične neutralnosti, već i ostvarivanja novih koristi za okolinu, za pojedince i za društvo u cjelini.

Novi koncept Toyote bZ4X razvila je Toyota Motor Corporation u partnerstvu sa Subaru Corporation, oslanjajući se na specifične vještine i iskustva svake kompanije. Očekuje se da će prodaja serijske verzije započeti oko sredine 2022. godine.

Toyota bZ4X Concept više je od samo prevoznog sredstva, služeći i kao udoban i povezan prostor u kojem ljudi mogu da uživaju u zajedničkom provođenju vremena tokom putovanja.

Glavni inženjer Koji Toyoshima je istakao: „Naš ciljani kupac je neko ko pridaje važnost vremenu provedenom s porodicom i prijateljima. Kada žele da uživaju u takvim trenucima, Toyota bZ4X Concept može da im posluži kao središte za okupljanje".

Тагови: