Toti: Stavili su me uza zid, natjerali su me da donesem odluku koju nikada ne bih donio

13:50, 23.02.2021.
Izvor: avaz
Legendarni kapiten Rome Franćesko Toti ( 44) mislio je da nikada neće napustiti rimski klub.

- Mislio sam da ću zauvijek ostati u Romi, rekao je Toti za Bobo RV, te dodao:

Želim da nastavim put

- Ali, stavili su me uza zid, natjerali su me da donesem odluku koju nikada ne bih donio. Napravio sam izbor, odlučio sam da ostanem u svijetu fudbala.

Toti je cijelu karijeru proveo u Romi, od 1992. do 2017. godine. Odigrao je 786 utakmica i postigao 307 golova. "Princ Rima" osvojio je titulu u Seriji A, te po dva Kupa i Superkupa Italije. Sa reprezentacijom Italije osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine... Nedugo po završetku igračke karijere preuzeo je funkciju direktora, a ostavku je podnio u junu 2019. godine zbog neslaganja sa upravom kluba.

Na pitanje šta bi uradio kada bi ga kontaktiraju novi vlasnici Rome, Toti je odgovorio:

- Svakako bih razgovarao sa njima. Želim da nastavim put, ne bih se smirio dok ne završim posao. Osjećao bih se loše što ostavljam saradnike, a ako bih se umorio od svega, vidio bih šta dalje. Želim da nastavim put. Mogao sam da donesem samo dobre stvari, istakao je Toti

Pati jer je izostavljen iz projekta, ali se nada najboljim rezultatima ekipe.

Ponekad se naljutim

- To gledam iz navijačkog ugla, ponekad se naljutim jer želim najbolje rezultate. Nadam se da ću pomoći Romi svojim radom, barem sa strane. Ali, patim. Mogao sam da uradim više nego ostali direktori, ali bio sam posljednji Mohikanac. Nikada me nisu uključili u donošenje odluka. Sada je klub i dalje kod stranaca, trener i sportski direktor su stranci. Neko ko zna sve o Romi, mogao bi da bude koristan, a to je ono što u ovom trenutku nedostaje. Zašto mnogi bivši igrači ne mogu da budu dio kluba? Možda zato što su dosadni. Ako bih ja preuzeo fudbalski klub, pozvao bih bivše igrače jer oni znaju fudbal, zaključio je Toti.