NBA

Toronto bolji od Vestbruka nakon produžetka, Orlando stigao do važne pobjede

  • 21.03.2019. 07:06

Prva dva meča odigrana u NBA u noći između srijede i četvrtka donijela su nam pobjede Orlanda i Klivlenda.

Orlando je na svom parketu bio bolji od Nju Orleans Pelikansa i slavio ubjedljivim rezultatom - 119:96. Nakon ovog duela i treće vezane pobjede Orlando ima skor 34 - 38 na devetom mjestu na Istoku, dok su Pelikansi doživjeli 43. poraz i na 12. mjestu Zapada imaju 31 pobjedu.

Praktično je u ovom meču sve bilo jasno nakon prve četvrtine. Orlando je nakon tih prvih 12 minuta bio na +14 i meč je nastavio u sličnom ritmu. Prednost domaćih u jednom trenutku bila je i 35 poena.

Orlando je do važne pobjede predvodio Evan Furnije sa 22 poena, sa dva manje pratio je Aron Gordon koji je i mao i sedam skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Nikola Vučević je zabilježio dabl - dabl sa 15 poena i 17 skokova.

Stenli Džonson je bio najefikasniji na drugoj strani sa 18 poena, a sa poenom manje pratio ga je Ian Klark.

Klivlend je na svom parketu bio bolji od Milvokija i u zanimljivom meču slavio sa 107:102.

Kavsi su na poluvrijeme otišli sa 11 poena prednosti da bi Baksi u trećoj četvrtini nadoknadili komplatan zaostatak. Ipak, u posljednjih 12 minuta domaći su bili nešto bolji i uspjeli da dođu do pobjede, druge vezane, a tek 19. u sezoni. Klivlend ima 53 poraza.

Milvokiju rezultatski ovaj meč nije mnogo značio jer je odavno osigurao mjesto u plej ofu, sada imaju skor 53 - 19.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Kolin Sekston sa 25 poena, Džordan Kralkson dodao je 23. Ante Žižić odigrao je 25 minuta i za to vreme ubacio je osam poena, imao 10 skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Milvoki je odmarao nekolicinu igrača, a najefikasniji u ovom meču bio je sa 26 poena i 12 skokova Kris Midlton, Erik Bledso dodao je 24, a Bruk Lopez 19.

Dueli Čikaga i Vašingtona i Memfisa i Hjustona odlučeni su nakon produžetaka. Pobjede su na kraju slavili Čikago i Memfis. Majami je predvođen Goranom Dragićem savladao San Antonio.

Čikago je nakon produžetka na svom parketu bio bolji od Vašingtona i slavio sa 126:102.

Duel Čikaga i Vašingtona bio je prilično izjednačen sve vrijeme. Bulsi su bolje odigrali u prvoj, a Vizardsi u drugoj četvrtini pa je na poluvremenu bilo 60:60. Ista slika i u nastavku - treća dionica je pripala Čikagu, a četvrta gostima koji su košem Bredlija Bila na dvije i po sekunde do kraja izborili produžetak.

Produžetak je pripao domaćima koji su do pobjede došli predvođeni Laurijem Markanenom koji je sa 32 poena i 13 skokova zabilježio dabl - dabl. Kris Dan je pratio sa 26 poena i 13 asistencija, a imao je i šest skokova i dvije ukradene lopte.

U ekipi Vašingtona najefikasniji je bio Džabari Parker sa 28 poena, dok je Bradli Bil dao poen manje uz po sedam skokova i asistencija.

Čikago sada ima skor 21 - 52, a Vašington je na 30 - 42.

Memfis je pred svojim navijačima dočekao Hjsuton i nakon produžetka stigao do pobjede rezultatom 126:125.

Grizlisi su imali +13 nakon prve četvrtine, bili su na +10 na poluvremenu, i na +9 pred posljednju četvrtinu, a onda su u posljednjih 12 minuta postigli samo 18 poena i primili čak 37 i meč je otišao u produžetak koji je za Hjuston sa linije za slobodna bacanja sa tri pogotka na sekund i po do kraja izborio Džejms Harden. Parsons je uz zvuk sirene promašio šut za pobjedu.

U produžetku smo gledali veliku borbu, bilo je neizvjesno sve do samog kraja kada je pobjedu Grizlisima donio Valančijunas pogotkom sa linije za slobodna bacanja na 0.1 sekund do kraja.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Majk Konli sa 35 poena, pet skokova i osam asistencija. Fenomenalno ga je pratio Jonas Valančijunas koji je postigao koš za pobjedu, a meč je završio sa 33 poena i 15 skokova.

Na drugoj strani, Hjustonu ništa nije značilo 57 poena Džejmsa Hardena koji je imao i sedam skokova i osam asistencija, ali i katastrofalan šut iz igre - 18 od 39, devet od 17 za tri i 12 od 12 sa linije za slobodna bacanja.

Memfis sada ima pobeda 29 i 42 poraza, a Hjuston je na 45 - 27.

Pobjedu je na gostovanju San Antonuju zabilježio Majami koji je slavio sa 110:105.

Sve vrijeme vodio je Majami, Sparsi su imali minimalnu prednost samo u dva navrata sredinom druge četvrtine.

Majami je predvodio Goran Dragić sa 22 poena, dva skoka i isto toliko asistencija. Dion Veiters je pratio sa 18 poena.

U San Antoniju su prednjačili Pati Mils i Marko Belineli sa po 17 poena koliko je imao i Lamarkus Oldridž koji je dodao i devet skokova. Demar Derozan je meč završio sa 16 poena i 15 skokova.

Majmai je sada na 33 - 36, a Sparsi imaju skor 41 - 29.

U posljednjim NBA duelima pobjede su upisali košarkaši Portlanda i Toronta.

Toronto je nakon produžetka slavio na gostovanju Oklahomi rezultatom 123:114.

Većim dijelom meča Toronto je čuvao prednost stečenu u prvoj četvrtini, ali je u posljednjih 12 minuta došlo do nevjerovatnog pada u igri gostiju - Toronto je u ovoj dionici postigao samo 18 poena i uz 32 primljena otišao u produžetak.

U dodatnom vremenu gosti su zaboravili na lošu igru u završnici i napravili za tri i po minuta seriju 9:0 nakon koje je sve u ovom meču bilo odlučeno. Oklahoma je u produžetku ubacila samo četiri poena.

U Torontu je najbolji bio Paskal Siakam sa 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, 22 poena uz 10 skokova i šest asistecija, ali i dvije ukradene lopte imao je Kavai Lenard, a sa 23 poena, šest asistencija i dvije ukradene lopte meč je završio Fren Vanflit.

Na drugoj strani kao da je igrao samo Rasel Vestbruk. On je imao 42 poena, 11 skokova, šest asistencija i jednu ukradenu loptu, ali je iz igre šutirao 16 od 29, a pet od 10 za tri. Ubacio je pet od osam slobodnih bacanja. Dvocifren učinak pored Vestbruka imali su samo Pol Džordž koji je postigao 19 poena i Denis Šroder sa 12.

Toronto ima 51 pobjedu i 21 poraz, a Oklahoma je na 42 -30.

Portland je na svom parketu sa 126:118 savladao Dalas koji je sam sebi presudio već u prvoj četvrtini postigavši samo 17 poena.

U sva tri preostala perioda Dalas je imao 30+ poena, ali povratka nije bilo, a ni Portland nije spuštao gard pa je na kraju slavio 44. pobjedu u sezoni.

Dalas sada ima skor 28 - 43.

Portland je predvodio Demijan Lilard sa 33 poena i 12 asistencija, a imao je i pet skokova. Jusuf Nurkić je zabilježio dabl - dabl sa 13 poena i 10 skokova, a imao je i jednu blokadu za 22 i po minuta na parketu.

U Dalsu je najbolji bio Luka Dončić sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija, ali i šut iz igre osam od 16 i jedan od četiri za tri poena.

Тагови: