Završnica Superlige Srbije

Tomić: Zvezda uvijek želi trofej

  • 09.06.2019. 16:44

Košarkaši Crvene zvezde mts žele drugu zvjezdicu iznad grba. "Crveno-bijeli" će u velikom finalu protiv Partizana NIS juriti 20, titulu šampiona, a petu vezanu.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a prednost domaćeg terena imaju "crveno-bijeli", pa će se prvi meč igrati pred Zvezdinim navijačima (ponedjeljak, 18 časova).

"Od starta Superlige, naveo sam otvoreno da je ambicija Crvene zvezde da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Slijedi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvijek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo dobro, ovo je kraj vrlo naporne sezone i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u nastojanjima da na najbolji način krunišemo sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u posljednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas", rekao je trener "crveno-belih" Milan Tomić pred start finalne serije.

Ekipa Crvene zvezde motivisana da na pravi način okonča sezonu u kojoj je glavni takmičarski cilj ostvaren:

"I pored toga što smo osvojili ABA ligu i ispunili cilj koji smo naveli kao najvažniji, motiva pred ovo finale nam ne nedostaje. Želimo da osvojimo i titulu šampiona Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena, zato je prva utakmica vrlo važna i pozivam naše navijače da dođu i što više ispune halu u ponedeljak. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Dobro smo trenirali, potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu", rekao je Ognjen Dobrić, prvotimac Crvene zvezde.