"Srpska Open"

Tipsarević stiže u Banjaluku

14:29, 05.09.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Sve je spremno za 17. izdanje banjalučkog čelendžera "Srpska Open". Kvalifikacije počinju u subotu, dok će glavnio dio turnira početi u ponedeljak.

Organizatori kažu da će ovo biti najjači turnir do sada, iako to na prvu, po renkingu igrača možda tako i ne izgleda. Dolaze poznata imena, neka se ponovo vraćaju u Banjaluku, što garantuje kvalitetan tenis.

"Na US Openu igra 21 igrač u prvom kolu koji je igrao u Banjaluci, što dovoljno govori o kakvom se turniru radi", rekla je direktor "Srpska Open", Lana Popović.

Do sada je jedan igrač otkazao nastup na turniru. Riječ je o Džej Klarku, koji će nastupiti za Dejvis kup reprezentaciju Velike Britanije i nije u mogućnosti da dođe u Banjaluku.

Direktor TK Mladost Siniša Simeunović rekao je da se dolazak Janka Tipsarevića očekuje već u subotu i još jednom izrazio svoju želju da ga vidi u finalu.

"Što se tiče sudija , 90 odsto ih je iz Banjaluke i RS, koji će da budu linijske sudije, a posebno bih istakao Srđana Svjetlanovića koji je sudija u stolici. To je ponos za RS i Srpsku Open da imamo naše sudije", dodao je Simeunović.

Srspak Open igra se od 10. do 16. septembra , a finalni meč gledaoci će moći da prate na programu ATV-a.